Su Ürünleri Çıkaracak Balıkadamlara Dalgıç Yeterliği Belgesi Verilecek - Son Dakika
Ekonomi

Su Ürünleri Çıkaracak Balıkadamlara Dalgıç Yeterliği Belgesi Verilecek

Profesyonel sualtıadamlarından sünger, kabuk gibi su ürünleri çıkarmak amacıyla dalış yapacaklara ilgili dalış eğitimini tamamlamış olmaları kaydıyla Liman Başkanlıklarınca "Sadece bireysel su ürünleri istihsali amacıyla dalış yapabilir” ibaresi bulunan aday dalgıç yeterliği belgesi verilecek.

24.07.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel sualtıadamlarından sünger, kabuk gibi su ürünleri çıkarmak amacıyla dalış yapacaklara ilgili dalış eğitimini tamamlamış olmaları kaydıyla Liman Başkanlıklarınca "Sadece bireysel su ürünleri istihsali amacıyla dalış yapabilir" ibaresi bulunan aday dalgıç yeterliği belgesi verilecek. Su ürünleri çiftliklerinde çalışacakların ise en az balıkadam veya ikinci sınıf dalgıç yeterlik belgesine sahip olmaları gerekecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği ile Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinde değişiklik öngören yönetmeliğe göre, Türkiye karasuları ile göller ve nehirlerde sünger, kabuk gibi su ürünleri istihsali yapmak amacıyla dalış yapacak profesyonel sualtıadamlarından, 65 yaşını geçmemiş ve 30 Haziran 2014 tarihinden önce uygun görülen bir dalış eğitimini tamamlayarak bunu belgelemiş olanlara, müracaat etmeleri durumunda; Liman Başkanlığı/İdare tarafından, "Sadece bireysel su ürünleri istihsali amacıyla dalış yapabilir." ibaresi bulunan aday dalgıç yeterliği belgesi verilecek. Bu belge başka amaçla kullanılamayacak.. Su ürünleri çiftliklerinde çalışacakların ise en az balıkadam veya ikinci sınıf dalgıç yeterlik belgesine sahip olmaları gerekecek.

Öte yandan, yürürlüğe giren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği ile Denetim Hizmetleri Başkanlığının teşkilat ve görevlerini, başkan, müfettiş ve müfettiş yardımcılarının atanmalarını, görev, yetki ve sorumluluklarını, çalışma usul ve esaslarını, müfettiş yardımcılarının mesleğe alınmalarını, yetiştirilmelerini, yarışma sınavını, tez hazırlama ve yeterlik sınavlarını ve denetime tabi olanların yükümlülükleri düzenlendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Su Ürünleri Çıkaracak Balıkadamlara Dalgıç Yeterliği Belgesi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement