Sudan'da "Uygunsuz Kıyafet" Giyen Kız Öğrenciye Kırbaç Cezası - Son Dakika
Güncel

Sudan'da "Uygunsuz Kıyafet" Giyen Kız Öğrenciye Kırbaç Cezası

Sudan\'da "Uygunsuz Kıyafet" Giyen Kız Öğrenciye Kırbaç Cezası

Sudan'da "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle genç kadınların halkın önünde kırbaçlama cezasına çarptırıldı.

28.08.2015 16:56  Güncelleme: 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle genç kadınların halkın önünde kırbaçlama cezasına çarptırılmasının son derece endişe verici olduğunu bildirdi.

KIRBAÇ VE AĞIR PARA CEZASI

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan açıklamada, Sudan'da bir kız öğrencinin "uygunsuz giyindiği" gerekçesiyle insanların gözü önünde kırbaçlanma ve ağır para cezasına çarptırıldığı, başka bir öğrencinin ise aynı gerekçeyle ağır para cezası aldığı ifade edildi.

"BU UYGULAMAYA BİR AN ÖNCE SON VERİLMELİ"

Açıklamada, kadınların cezalandırılmak için insanların gözü önünde "acımasızca" kırbaçlanmasının Sudan'da devam eden bir uygulama olduğuna dikkati çekilerek Sudan hükümetine kadınların fiziksel ve psikolojik bütünlüğüne zarar veren, insan haklarını hiçe sayan bu "çirkin" uygulamaya bir an önce son vermesi çağrısı yapıldı.

20 İLA 40 KIRBAÇ

Haziranda 17 ila 23 yaşlarında, bazıları pantolon bazıları etek giyen 12 kız öğrenci "uygunsuz kıyafet" giydikleri gerekçesiyle polis merkezine götürülmüş, iki öğrenci 4 saat sonra serbest bırakılmıştı. Diğer 10 öğrencinin kefaletle serbest bırakılmasına rağmen, bazılarının 20 ila 40 kırbaç, bazılarının para cezası, bazılarının ise hem kırbaç hem para cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudan'da 'Uygunsuz Kıyafet' Giyen Kız Öğrenciye Kırbaç Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • A: Mükemmel bir ceza turkiyede de tayt giyenlere yapilmali 55 23 Yanıtla
  • rahman: gericiler 20 24 Yanıtla
  • omar: müslüman ülkelerinde böyle barbarlık normal 13 23 Yanıtla
  • MANSUR: SİZ AKP YE OY VERMEYE DEVAM EDİN, SONUNDA GELECEĞİMİZ BU İŞTE. ACIMASIZ, GADDAR VE YOBAZLAR BUNU YAPANLAR.... 12 18 Yanıtla
  • aa: Ne gariptir ki kadınların ahlaki olarak iskenceye maruz olduğu ülkelerde fuhuş en yüksek oranlarda. Allah belalarını versin. 24 1 Yanıtla
  • gökçe: Türkiyenin geleceği de bu kadar karanlık 7 9 Yanıtla
  • adanalı: türkiyede kırbaçlanacak çok kız var 12 yaş üzeri evde tutamıyorsun elinde cep telefonu açık seçik elbiseler makyaj almış başını götürüyor türkiyede kırbaç şart lütfen yetkililere duyurulur özellikle istanbul 3 4 Yanıtla
  • Gazi TORUNU: Dua edinde yakinda sizde boyle olmayin ey yuce turk milletinin guzel cesur anneleri kizlari dua edinde olmasin 4 3 Yanıtla
  • kursad: ahh sigirrrr ahh 0 0
  • düşünmeden din olmaz: Allah göz kapağını neden verdi acaba? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Down sendromlu çocuklar, TOGÜ Rektörü'nü ziyaret etti
    17:03 Down sendromlu çocuklar, TOGÜ Rektörü'nü ziyaret etti

    21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Down sendromlu çocuk ve gençler, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Down sendromu farkındalığının önemi vurgulandı ve 21 Mart'ta yapılacak panel hakkında bilgi verildi. Ayrıca, farkındalık için farklı renkteki çoraplarla fotoğraf çekimi yapıldı.

  • Rize Belediyesi, Kültür Çarşısı Projesi'nin temelini attı
    17:02 Rize Belediyesi, Kültür Çarşısı Projesi'nin temelini attı

    Rize Belediyesince hayata geçilecek "Kültür Çarşısı Projesi"nin temeli atıldı.

  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.


Advertisement