Sudanlı Muhalif Liderlere Özgürlük İçin "Özür" Şartı - Son Dakika
Güncel

Sudanlı Muhalif Liderlere Özgürlük İçin "Özür" Şartı

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, cezaevindeki 2 muhalif liderin özür dilemeleri halinde serbest bırakılabileceğini belirtti.

25.02.2015 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, cezaevindeki 2 muhalif liderin özür dilemeleri halinde serbest bırakılabileceğini belirtti.

Sudan resmi ajansı SUNA'nın haberine göre Beşir, "Muhalif Partiler İttifakı Başkanı Faruk Ebu İsa (82) ve Sudan Sivil Toplum Girişimi Başkanı Emin Mekki Medeni'nin (75) serbest bırakılmasının, özür dilemeleri halinde mümkün olabileceğini" söyledi.

Beşir, "Ebu İsa ve Medeni'nin serbest bırakılması, halk ayaklanmasına kadar her yola başvurulması seçeneğini de içeren 'Nida Sudan Bildirisi'ni imzalamalarından dolayı özür dilemeleri şartına bağlıdır" ifadesini kullandı.

Ebu İsa ile Medeni, 3 Aralık'ta Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da "Nida Sudan Bildirisini" imzalamıştı.

Bildiri, Beşir ve Sudan hükümeti tarafından "ağır şekilde" eleştirilmiş, iki lider, söz konusu bildiriyi imzaladıktan sonra 6 Aralık'ta Hartum'a döndüklerinde tutuklanmıştı.

Muhalif Partiler İttifakı Sözcüsü Bekri Yusuf 4 Şubat'ta, cezaevinde bulunan Ebu İsa'nın sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle Hartum'daki Sahirun Hastanesi'ne kaldırıldığını söylemişti.

Söz konusu bildiri, "Tek parti devletinin kaldırılıp devlet mekanizmasının eşit vatandaşlık temelinde kurulması, bu amacın gerçekleştirilmesi için kitle iletişim araçlarından halk ayaklanmasına kadar her yola başvurulması, Darfur, Güney Kordofan ve Mavi Nil'de çatışmaların son bulması, sorunların siyasi meşveret yoluyla çözülmesi ve Sudan'da geçiş döneminde görev alacak geçici hükümetin kurulmasını" içeriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sudanlı Muhalif Liderlere Özgürlük İçin 'Özür' Şartı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement