Sulakyurt'ta İlk Mantar Hasadı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sulakyurt'ta İlk Mantar Hasadı Yapıldı

Sulakyurt\'ta İlk Mantar Hasadı Yapıldı

Sulakyurt ilçesinde samana ekimi yapılan istiridye türü mantarının ilk hasadı yapıldı.

19.07.2014 16:06

Sulakyurt ilçesinde samana ekimi yapılan istiridye türü mantarının ilk hasadı yapıldı.

Çiftçilere yeni gelir kaynağı oluşturmak amacıyla ilçede 25 çiftçi tarafından samana ve kütüğe ekimi gerçekleştirilen mantarcılık çalışmalarının ilk hasadı, Kaymakam Harun Kazez'in de katılımı ile yapıldı.

Mantar üreticilerinden Şevki Yurt'un bahçesinde Kaymakam Kazez'in yanı sıra  ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, üreticiler ve çiftçilerle birlikte ilk ürünün sevinci yaşandı.

Kaymakam Kazez, burada yaptığı konuşmada, ilçede ilk defa samanda üretimi yapılan mantar hasadının hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Yörede çiftçilere ek gelir getirmesi bakımında mantarcılığın farklı bir ürün olduğunu dile getiren Kazez, şunları kaydetti:

"İlçemizde mantarcılık çalışmaları kapsamında geçen aylarda samana ve kütüğe hazırlıkları ve ekimleri yapılan mantarın bugün ilk hasadını yapmış olduk. Gelişimini tamamlayan ve olgunlaşan diğer üreticilerimiz de bundan sonraki günlerde hasatlarını yapacaklar. Mantarcılık, üreticilerimiz tarafından benimsendi. İnşallah bundan böyle çiftçilerimiz istiridye mantarı yetiştirerek, düşük maliyetle yüksek gelir elde etme imkanı bulacaklar. Bizler de üreticilerimize her türlü imkanı sağlayacağız." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sulakyurt'ta İlk Mantar Hasadı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement