Sultanbeyli'nde 4'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Sultanbeyli'nde 4'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Başladı

Sultanbeyli Belediyesi tarafından ‘Göç’ temasıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festival gecesi gerçekleşti.

27.05.2016 12:00

Sultanbeyli Belediyesi tarafından 'Göç' temasıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festival gecesi gerçekleşti.

Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gecede 15 ülkeden 38 şair şiirlerini okudu.

Uluslararası ölçekte Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali gerçekleştirildi. Festivalin gecesine Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanı sıra sanat ve siyaset alanında ünlü isimler katıldı. Filistinli şair Fatva Tukan'ın 'Yurdumda Ölmek Yeter Bana' dizelerinden hareketle 'Göç' temasıyla gerçekleştirilen festivale, 15 ülkeden 38 şairin şiirleriyle katılım gösterdi.

Festival gecesinde konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Güzel ülkemizde ve dünyanın diğer ülkelerinde bugün burada misafirimiz olan kıymetli şairlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha önce söylediğim gibi bu festivalin beni en fazla heyecanlandıran yanı olan şairlerimizi okullarda öğrencilerimizle buluşturmaya bugün itibariyle başladık yarın da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Keskin, konuşmasının devamında: "Bugün okulda şairlerimizin Azerbaycan'dan gelen şairimizin öğrencilerimizin özellikle okuduğu şiir, diğer taraftan Somali'den gelen şairlerimizin kendi yöresel dansı ile birlikte öğrencilerimizi de olayın içine katarak şiirini okuması gerçekten bizleri mutlu etmiştir. Sonunda kıymetli şairlerimize siz şiir sever dostlarımıza tekrar teşekkür ediyorum" şeklide konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanbeyli'nde 4'üncü Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement