Suluova'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Suluova'da Kaymakam Hayati Taşdan başkanlığında, parti temsilcileri ve adaylarının katılımı ile seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

05.03.2014 14:36  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakamlık salonunda yapılan toplantıda konuşan Taşdan, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ilçede huzur ve güven içinde yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Önceki hafta kurum amirleriyle seçim çalışmalarıyla alakalı bir toplantı düzenleyerek gerekli tedbir ve hazırlıkların yapıldığını ifade eden Taşdan, ilçede 43 köyde, 93 de ilçe merkezinde olmak üzere toplam 136 sandıkta oy kullanılacağına işaret etti.

Oy sandıklarının konulacağı okul, cami ve sağlık ocağı gibi alanların ve sandık çevrelerinin güvenliği için Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün gerekli tedbirleri alarak vatandaşların iradesinin sağlıklı ve tam şekilde sandığa yansımasının temin edileceğini belirten Taşdan, "Seçimlerde görev alacak personel ve araç hazırlıkları yapılmıştır. Bu seçimin sakin ve güvenli bir şeklide geçirilmesi bizler kadar siz siyasi partilerimizin de gayretlerine bağlıdır. Bu konuda üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi bekliyoruz" dedi.

Taşdan, seçimi yapmak kadar güvenli yapmanın da çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Ülkemiz seçim dolayısıyla tüm dünyanın takip edeceği bir süreç geçiriyor. Ülkemizin imajına yakışır şekilde kendi sorumluluk alanlarımızda güvenli ve huzurlu bir seçim süreci için üzerimize düşenleri yerine getirelim. İlçemizdeki siyasi parti ve adayları arasında güzel bir diyalog ve hoşgörü mevcut. Bu güzel ortam inşallah seçim süreci sonuna kadar devam eder. Bunun sağlanması için gayretlerinizi bekliyoruz. Bu süreçte propaganda çalışmalarında sizlerden yardım istiyoruz. Gürültü ve çevre kirliliğine imkan verilmemelidir. Kanunların tanıdığı sınırların dışına çıkılmaması ve bu sınırların zorlanmaması adına sizlerden yardım bekliyoruz."

Toplantı sonunda, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile 2972 Sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi hakkında mahalli idareler genel seçimlerinde uygulanacak esaslar hakkında katılanlara sunum yapıldı.

Toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve Belediye Başkan adayı Fatih Üçok, CHP İlçe Başkanı Vedat Güdek ve Belediye Başkan adayı Muharrem Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Cihan Bayraktar ve Belediye Başkan adayı Arslan Atlı, BBP Temsilcisi Adalet İncir, bağımsız aday Mahmut Aslan, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Pehlivan ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adil Başara katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement