Suluova Myo Yeni Ek Binalarının Geçici Kabulü Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Suluova Myo Yeni Ek Binalarının Geçici Kabulü Yapıldı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova Meslek Yüksek Okulunun (MYO) yeni ek binalarının geçici kabulünü yaptıklarını bildirdi.

19.12.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova Meslek Yüksek Okulunun (MYO) yeni ek binalarının geçici kabulünü yaptıklarını bildirdi.

Orbay, MYO Kurucu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım'dan bilgi alarak yüklenici firma yetkilileriyle yeni ek binalarda incelemelerde bulundu.

Binaların geçici kabüllerini yaptıklarını ifade eden Orbay, "Bu yeni binalar Suluova'da daha nitelikli ve fiziksel anlamda problemi olmayan yükseköğretim demektir. Kütüphanesiyle, internet salonlarıyla, laboratuvarlarıyla, sportif, sosyal ve kültürel alanları ve beslenme ortamlarıyla öğrencilerimize daha hijyenik ve nezih eğitim ortamı imkanı sunacağız. Suluova MYO olması gereken nihai bir ortama kavuşuyor. Yeni ek binalarımızın içerisindeki 500 kişilik konferans salonu ise Amasya bölgemizde örnek bir salondur" dedi.

MYO bahçesindeki 5 bin 500 metrekarelik alana bir yıl önce yapımı başlanan yeni ek binalarla mevcut eğitim görülen binayı entegre ettiklerini belirten Orbay, "Devletimizin ve yüksek öğretim kurumumuzun imkanlarıyla yapılan bu yeni örnek eğitim alanımız ilimize ve ilçemize hayırlı olsun. İlerleyen zamanlarda açılışını da gerçekleştirerek eğitim öğretime bu yeni binalarımızda başlayacağız" diye konuştu.

Suluova'da açılan MYO için akademik ve fiziksel anlamda sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirdiklerini kaydeden Orbay, şunları söyledi:

"Suluova kaymakamı, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları ve eğitime gönül veren herkesin ortak çalışmasıyla bu güzel gelişmeler ortaya çıkmıştır. Katkıları olan herkese teşekkür ederiz. Suluova MYO'yu daha da canlandırmak ve bölgede örnek bir yüksekokul konumuna getirmek için gayret ediyoruz. Suluova'da bir yüksekokul açarken bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre alanlar açtık. Zaten geçimi hayvancılık ve tarıma dayalı, bölgenin endüstriyel gelişimin odağında bir ilçe olan Suluova, doğal bir laboratuvar. O yüzen öğrencilerimiz de branşlarıyla ilgili tüm araştırma, inceleme ve pratik yapma imkanına Suluova bölgesinde fazlasıyla sahipler." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova Myo Yeni Ek Binalarının Geçici Kabulü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement