Sümerce" Oyununa Kartal'da Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Sümerce" Oyununa Kartal'da Yoğun İlgi

Kartal Belediyesi tarafından Dünya Tiyatro Günü kutlamaları çerçevesinde sahnelenen “Sümerce” isimli oyun büyük beğeni topladı.

27.03.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi tarafından Dünya Tiyatro Günü kutlamaları çerçevesinde sahnelenen "Sümerce" isimli oyun büyük beğeni topladı.

Kartal Belediyesi, Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Sümerce" oyunu büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer ve Av. Hüsnü Yeşilyurt'un da izlediği; Sümer Tilmaç'ın yazıp yönettiği ve oynadığı 3 perdelik oyunda 50'inci sanat yılına eren Sümer Tilmaç'ın, sinema filmlerinden bir bölümde seyirciye sunuldu.

Sümer Tilmaç oyunun girişinde tiyatro ve sinema anılarından anlatılar da sundu. Tek perde 3 bölüm oyunda Ahmet Çevik, Fulden Akyürek, Ender Gülçiçek ve Selin Bayraktar sahne aldı.

Oyunda karıkoca arasında geçen komik olaylar, evlilik yapmak isteyen kişiler arasında geçen olaylar komedi olarak sahneye yansıtıldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, plaket sunumunda yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde Kartal'da yapılan sanatsal faaliyetlerden örnekler verdi ve Kartal'ı Anadolu yakasında sanat ve kültürün merkezi kılmak adına çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Gürer, "Bilim, kültür ve sanat toplumların geleceğinin doğru oluşumunda en önemli yol göstericidir" dedi. Kartal'da tiyatro, sinema, resim, heykel, müzik adına yürütülen çalışmalarında devam edeceğini sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sümerce' Oyununa Kartal'da Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement