Süne Mücadelesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Süne Mücadelesi Başladı

Süne Mücadelesi Başladı

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, arazilerde süne kontrolü yaptı.

03.06.2015 11:20

Batmanda süne ile mücadele ekibi iş başı yaptı.

Kırsal kesimlerde süne kontrolü yapan Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

İl Müdürlüğü tarafından 5 ekip halinde toplam 15 Teknik Personelimizle başlanan Süne (Eurygaster İntegriceps) Mücadelesi programı kapsamında, Nimf Sürveylerine başlandı.

Çalışmalarda öncelikle süne nimf yoğunluğunun oranı tespit edileceği, sürvey çalışmaları sonrası Merkez, Kozluk, Beşiri İlçeleri ve köylerinde ilaçlama yapılıp yapılmayacağı, ilaçlamaya girecek alanlar belirlendikten sonra muhtar ve çiftçilere bilgi verileceği belirtildi.

Süne Sürvey ekipleri ayrıca, tarlalarda, köy ve mahallelerde çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmalarında da bulunacak. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "erken dönemde Süne Erginine Kimyasal Mücadele yapanlara 5996 sayılı Kanuna göre 3.000 TL para cezası verilecek. Bu nedenle üreticilerin mağdur olmaması ve süne zararından etkilenmemesi için, İlçe Müdürlüğünün duyurularını dikkate almaları gerekmektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Süne Mücadelesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement