Sungurlu'da Dünya Engelliler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Sungurlu'da Dünya Engelliler Haftası Kutlandı

Sungurlu\'da Dünya Engelliler Haftası Kutlandı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

16.05.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi müdürü Aydın Bilici yaptı.

Bilici yaptığı konuşmada, "Engellilik sadece ülkemizin değil insanlığın bir sorunu olduğu için, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke ile birlikte ülkemizde de 10-16 Mayıs engelliler haftası olarak kutlanmaktadır. Toplumsal duyarlılık oluşturmak ve farkındalık geliştirmek amacıyla yapılan etkinlikler farklı engel türlerine dikkat çekmek amacıyla tüm haftaya yayılmaktadır" dedi.

Okul Müdürü Aydın Bilici'nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklor gösterisi, skeçler, rontlar, step gösterisi, Ben askere gidiyorum oyunu ile devam eden program protokol üyeleri tarafından açılan sergini ardından sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu'da Dünya Engelliler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement