Sünnetçi Kemal Özkan'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Sünnetçi Kemal Özkan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Türkiye'nin en ünlü sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan'ın cenazesi toprağa verildi.

09.04.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en ünlü sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan'ın cenazesi toprağa verildi.

Uzun zamandır diyabet başta olmak üzere çeşitli kronik hastalıklarla mücadele eden ve 2 gün önce Zekeriyaköy'deki evinde 80 yaşında vefat eden Özkan için Levent Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende, Özkan'ın eşi Nuran, çocukları Levent ve Murat Özkan taziyeleri kabul etti.

Törene Özkan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mehmet Ağar, Sadettin Tantan, Ali Müfit Gürtuna, Haluk Ulusoy, emekli Orgeneral Edip Başer, yapımcı Şahin Özer de katıldı.

Kemal Özkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Hayırsever bir insandı"

Levent Camisi'ndeki törene katılan sunucu Halit Kıvanç, Özkan'ın çok değerli bir arkadaşı olduğunu belirterek, "Elinden geldiğince herkese yardımda bulunurdu. Kendisinin benim hayatımda da farklı bir yeri vardır. Adı da Kemal'di. Biliyorsunuz bu ülkenin Kemallere ihtiyacı var. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

Sanatçı Mustafa Sağyaşar, Kemal Özkan'ın çok hayırsever bir insan olduğunu ifade ederek, "Özkan sadece sünnetle ünlenmedi, bir çok insana hayırseverlik adına yardımlarda bulundu. Değerli dostum Kemal, insanları seven, yufka yürekli bir kişiydi. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Kemal Özkan kimdir?

Meslek hayatı boyunca binlerce sünnet yapan Kemal Özkan, Türkiye'de ünlü ailelerinin sünnetçisi olarak tanındı.

Özkan, Levent'te 1960'lı yılların sonunda kurduğu sağlık evinde sünnet operasyonunu lokal anestezi ve sütur (dikiş) uygulamalarıyla tıbbi bir ameliye haline getirdi.

Sünnetin tıbbi olarak modern teknik ve hijyen koşullarında yapılması dışında, psikolojik ve pedagojik tarafına da eğilen Özkan, çocukları sünnete hazırlayan ve korkularını ortadan kaldıran yöntemleriyle üne kavuştu.

Özkan, sünnet operasyonlarının neredeyse yarısını, maddi imkanı olmayan ailelerin çocukları için düzenlenen ücretsiz sünnet şölenlerinde gerçekleştirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sünnetçi Kemal Özkan'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement