Süreyya Paşa Vefatının 62. Yılında Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Süreyya Paşa Vefatının 62. Yılında Kabri Başında Anıldı

Süreyya İlmen Paşa, vefatının 62. yılında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki kabri başında dualarla anıldı.

06.02.2017 14:53

Süreyya İlmen Paşa, vefatının 62. yılında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki kabri başında dualarla anıldı.

Anma törenine Süreyya Paşa'nın torunu Muammer Erbay, torununun kızları Zeynep Gambetti, Bige Aksel ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, çeşitli kurumların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Maltepe Belediyesince düzenlenen anma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe'ye önemli hizmetleri dokunan Süreyya Paşa'nın yaptıkları yanında bizlerin yaptıkları denizde bir kum tanesidir. Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik toprağını ilçe halkına bağışlayan, ilk fabrika, ilk futbol kulübünü kurarak ilklerin insanı olan paşamız bizleri gururlandırıyor. 1928'den bu yana 22'nci belediye başkanıyım. Herkesin bu ilçeye hizmetleri dokundu, ruhları şad olsun. İşte Süreyya Paşa, hepimizin çınarı, onun ışıklı yolunda öğreneceğimiz çok şey var. Onu genç kuşaklara aktaracağız. Ne mutlu ki biz böylesi bir çınarın gölgesinde yaşıyoruz." dedi.

Süreyya Paşa için 10 Şubat günü de Maltepe Merkez Camisinde Cuma namazı öncesinde mevlit okutulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Süreyya Paşa Vefatının 62. Yılında Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement