Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriye'de İç Savaş

İdlib kentindeki "Aidun Mülteci Kampı" sakinleri, kış aylarında yaşayabilecekleri yeni sıkıntıların endişesini yaşıyor.

31.10.2014 18:41

İç savaş nedeniyle evlerini terk edip ülke içerisinde başka bölgelere sığınan Suriyeliler, etkisini göstermeye başlayan kışın getireceği yeni sorunların endişesini yaşıyor.

İdlib kentindeki "Aidun Mülteci Kampı" sakinleri de kış aylarında daha fazla sorunla mücadele etmek zorunda kalacaklarını ifade ediyor.

AA muhabirine konuşan Kamp Sorumlusu Kuteybe es-Seyyid İsa, çadırların yetersizliği ve yardımların azlığı nedeniyle kamptaki durumun gün geçtikçe kötüleştiğini dile getirdi. Soğukların başlamasıyla ısınma ihtiyacının gündeme geldiğine değinen İsa, bu dönemde sobaların çadırlarda neden olabileceği yangınlardan da konktuklarını kaydetti.

Kampta sağlık hizmetlerine yardımcı olmaya çalışan Vecdi Zeydo ise bu dönemde hastalıkların ve ölüm vakalarının artabileceğini dile getirdi.

İlk aşamada bin çadır kapasiteli kurulan ancak Esed rejiminin saldırıları nedeniyle artan göçle sayının 15 bin çadıra kadar çıkarıldığı İdlib'teki "Aidun Mülteci Kampı"nda 3 bin öğrenciye eğitim veren ve İngiliz "Save The Children" (Çocukları Kurtarın) kuruluşunun finanse ettiği bir ilkokul da bulunuyor. - Suriye

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement