Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

ÖSO'nun, Hama’nın Kuzey kırsalında Esed güçleri ve Hizbullah militanlarına karşı ilerleme kaydetti.

25.08.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Hama'nın Kuzey kırsalındaki Esed güçleri ve Hizbullah militanlarına karşı ilerleme kaydederken Vadi el-Dayf ve İdlib kırsalındaki Hamidiye'de de ilerlediği bildirildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hama'nın el-Şiha kasabası etrafında Esed güçleri ve ÖSO arasında çıkan çatışmalarda, 5 Esed askeri etkisiz hale getirildiğini duyuruldu.

Açıklamada, "Esed güçlerine bağlı helikopterler, El-Havaş ve el-Havice kasabalarına varil bombaları attı, birçok sivilin yaralandığı öğrenildi. Hama kırsalındaki Murk kentinde iki taraf arasında çıkan çatışmalarda, Esed güçlerine maddi hasar verildi. Esed güçlerine bağlı hava kuvvetleri kenti bombaladı, ölü ya da yaralı olmadığı öğrenildi. Esed güçleri, Hums'un el-Va'r semtine karadan ve havadan saldırılarını sürdürüyor. Bölgeye patlayıcı silindirler atıldı, dört sivilin yaralandığı belirtildi. Humus kırsalına yapılan havadan ve karadan saldırılar devam ediyor." ifadelerine yer verildi. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement