Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye Genel Devrim Konseyi: "Esed güçleri, Humus'ta muhaliflerin denetimindeki Vear kasabasını yoğun şekilde bombalıyor" "Vear'daki sahra hastanesi, acil tıbbi malzeme ve kana ihtiyaç duymakta"

25.10.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin denetimindeki Humus'un Vear kasabasını yoğun şekilde bombaladığı bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının, Humus'ta muhaliflerin kontrolünde olan Vear kasabasını yoğun şekilde bombaladığı, kasabada çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Yaralıların kasabadaki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, "Sahra hastanesine onlarca yaralı getirildi. Bazılarının durumu ciddi. Hastanenin acil tıbbi malzemeye ve kana ihtiyacı var" denildi.

Açıklamada, Şam yönetimine bağlı savaş uçaklarının bölgeyi aralıksız bombalaması sonucunda onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü vurgulandı.

Açıklamada, Esed güçlerinin Humus'ta muhaliflerin denetiminde olan Telbise, Rastan ilçesi ile Ganto bölgesine de ağır silahlarla saldırdığına işaret edildi. - Humus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement