Suriye'de Muhalifler 400 Askeri Öldürdü, 200 Askeri Rehin Aldı - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Muhalifler 400 Askeri Öldürdü, 200 Askeri Rehin Aldı

Suriye'de Nusra Cephesi'nin, Esad rejiminin İdlib kırsalındaki karargahına düzenlediği baskında yaklaşık 400 asker öldü, 200 asker esir alındı.

19.12.2014 16:52  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi'nin, Esad rejiminin İdlib kırsalındaki Vadi ed-Dayf karargahına düzenlediği baskın sonrasında kaçmaya çalışan yaklaşık 400 askerin öldürüldüğü, 200 askerin esir alındığı öne sürüldü.

"KOMUTANLAR TEKLİFİ REDDETTİ"

AA ekibi, Nusra Cephesi'nin, İdlib kentinde rejimin en büyük karargahlarından Vadi ed-Dayf baskını sonrasında ele geçirdiği bazı askerlerin sorgulandığı anları görüntüledi. Esir askerlerden Ahmed Ali Birri, "Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Cemal Maruf, Vadi ed-Dayf karargahını kuşattıkları esnada rejim komutanlarına, ağır silahları teslim ettikten sonra çekilebileceğimizi söylemesine rağmen komutanlar bu teklifi reddetti" dedi.

"400 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ"

Muhammed Muhammed adlı asker ise Vadi ed-Dayf'tan kaçıp yakın mesafedeki Maar Hattat karargahına sığınmaya çalışan 800 rejim askerinin yarısının öldürüldüğünü öne sürdü. Esirlerden Rami Muhammed Aziz de komutanlarının, rejim birliklerinden ayrılmamaları durumunda muhaliflerce öldürülecekleri yönünde korkutulduklarını söyledi.

200 REJİM ASKERİ DE REHİN

Nusra Cephesi'nin saha komutanlarından Ebu Munzir de Ahrar'uş-Şam ve Nusra Cephesi'nin elinde 200 esir rejim askerinin bulunduğunu kaydederek, esirlerin şer'i mahkemenin kararına göre muamele göreceğini ifade etti.

Suriye'deki muhaliflerin 15 Aralık'ta, İdlib'te rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak kabul edilen Vadi ed-Dayf' ve Hamidiyye karargahlarıyla çevresindeki 20'den fazla kontrol noktasını ele geçirdiğini açıklanmıştı.

Suriye\'de Muhalifler 400 Askeri Öldürdü, 200 Askeri Rehin Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Muhalifler 400 Askeri Öldürdü, 200 Askeri Rehin Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Cuvaldız: İyi Olmus Daha İyi Olacak, Halkına Zulmeden Abad Olamaz. ! 42 38 Yanıtla
  • Bawer : Zavallı köylüleri yakalamışlar asker esir diyorlar Allah belanızı versin 39 32 Yanıtla
  • Oflu: Erdoğan gittiğinde mal kemal mı gelecek 25 22 Yanıtla
  • MERDO: ESED YETER ARTIK BU KADAR KAN DÖKDÜĞÜN GİT VE HALK HUZUR BULSUN. YOKSA DÖNECEK SURİYELİ KALMAYACAK. 18 12 Yanıtla
  • mahmut: insan cellatlari, allaha bu yaptiginiz zulmun hesabini nasil vereceksiniz. 18 11 Yanıtla
  • OSMANLI: Vay anasına vayyyy, bu müslüman toplumunda bu kafa oldukça, abd ve israilin savunmaya harcadıkları para haramdır, neden onlara gerek yok kendi kendilerine temiz iş çıkartıyorlar. 25 3 Yanıtla
  • suriyeliler derha gidin: ne suriyelileri ülkemizde istiyoruz ne erdoğanı türkiye türklerindir türklerinin kalacak bu suriyelieri türkiyenin her yerine yerleşdirdi bu suriyeliler dini kullanarak müslamn öldürüyoe ülkemizde bir han önce sınır dışı edilmelierini istiyoruz halk olarak 11 9 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Ziyaaaaaaa atma ziyaaaa 10 9 Yanıtla
  • AHMET KAYAR: Ziyaaâaaaaâ la bu sondakika bazen hortumluyo yaa 5 5 Yanıtla
  • Engelli Adam, İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıtıyor
    11:11 Engelli Adam, İhtiyaç Sahiplerine Ekmek Dağıtıyor

    Suudi Arabistan'da yaşadığı kaza sonucu engelli kalan Mehmet Taşçı, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hayırseverlerin ve fırıncıların katkısıyla aldığı ekmek ve temel ihtiyaç malzemelerini 3 tekerli engelli aracıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Taşçı, her gün Sorgun sokaklarını dolaşarak yaklaşık 100 aileye sıcak ekmekler götürüyor ve insanların memnuniyetiyle mutlu oluyor.

  • Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı
    11:11 Erzurum'da polisin tatbikatı gerçeği aratmadı

    Erzurum'un Hınıs ilçesinde çevik kuvvetin toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçeği aratmadı. Hınıs İlçesi Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan çevik kuvvet grup amirliği, muhtemel olaylara müdahalede gerçekçi bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta personelin performansı, gerçek olaylardan farksızdı ve toplumsal olaylara müdahale eğitimi de verildi.

  • Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı
    11:11 Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı

    Aksaray'da uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda bir adrese baskın düzenledi. Yapılan aramada bonzai, hap, extacy hap, ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve hassas terazi ele geçirildi. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı
    11:11 Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına kazandırdığı kapalı pazar yeri ile park alanı projeleri hizmete açılıyor.

  • Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı
    11:10 Boydak Holding'in eski yöneticisi Bekir Boydak İstanbul'da yakalandı

    FETÖ üyesi olmaktan hüküm giyen Boydak Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Bekir Boydak, İstanbul'da yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda evinde yapılan aramada para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Bekir Boydak, işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır
    11:10 Down sendromlu sporcular Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na hazır

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'na katılacak Türkiye şampiyonu down sendromlu sporcu Cansu Öğe ile Türkiye ikincisi Ecrin Ercan, hazırlıklarını tamamladı. Tekirdağ'da yaşayan 14 yaşındaki Öğe ve Ercan, dört yıl önce masa tenisi sporuna başladıktan sonra hızla kendilerini geliştirdi. Aylardır süren yoğun çalışmaların ardından Öğe ve Ercan, down sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak kabul edilen Trisome Oyunları için hazırlıklarını tamamladı. Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde düzenlenen oyunlarda özel sporcular, madalya için mücadele edecek. Cansu Öğe ve Ecrin Ercan, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve kürsüde yer alarak başarılarını taçlandırmak için heyecanla oyunların başlayacağı günü bekliyor.


Advertisement