Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Lübnan Başbakanı Selam : "Bu (askerlerin kaçırılması), hassas bir mesele. Çözümü ülke içinde birlik, beraberlik ve sabrı gerektiriyor.

14.09.2014 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Başbakanı Temmam Selam, alıkonulan Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması konusunda yardım talebiyle Katar'ı ziyaret ettiğini belirtti.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Selam düzenlediği basın toplantısında, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani ile yaptığı görüşmede, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra ortak öneme sahip konular, alıkonulan Lübnanlı askerler ve Suriyeli sığınmacılar meselesini ele aldıklarını kaydetti.

Görüşmelerde Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarının giderilmesi, Lübnan'ın bu konuda güçlendirilmesi ve teröristlerce alıkonulan Lübnanlı askerler meselesininin ele alındığını belirten Selam, "Katar Emiri Sani, ülkesinin sığınmacılar konusuna önem verdiğini ve krizin hafifletilmesinde yardım etmeyi istediğini ifade etti, kaçırılan askerler meselesini de yakından takip edeceğini belirtti" dedi.

Alıkonulan Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması konusunda yardım talebiyle Katar'ı ziyaret ettiğini belirten Selam, "Bu, hassas bir mesele. Çözümü ülke içinde birlik, beraberlik ve sabrı gerektiriyor. Bu kahraman askerlerin canından hepimiz sorumluyuz. Onları korumak ve serbest bırakılmasını sağlamak için birlik içinde olmalıyız. Geçmişte de bize yardım elini uzatan Katar başta olmak üzere bu konuda kardeşlerimizden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Selam, Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim'in konunun takibi için Katar'da kalacağını belirtti.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, bazı askerleri rehin almış, daha sonra askerlerden 13'ünü serbest bırakmıştı. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement