Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Güvenlik Güçleri - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Güvenlik Güçleri

Arsal'da rehin alınan Lübnanlı askerlerden birinin cesedi arabuluculara teslim edildi.

01.09.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasından çekilirken, Nusra Cephesi ve IŞİD militanları tarafından rehin alınan Lübnanlı askerlerden birinin cesedinin arabuluculara teslim edildiği bildirildi.

Taraflar arasında arabuluculuk yapan Lübnan Müslüman Alimler Heyeti üyesi Şeyh Adnan Umame, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlerin serbest bırakılması için Lübnan hükümetiyle kaçıranlar arasında görüşmelere devam ettiklerini belirtti. Umame, IŞİD'in öldürdüğü söz konusu askerin cesedini ise kendilerine değil başka aracılara teslim ettiğini kaydetti.

Lübnan ordusundan üst düzey bir komutan da IŞİD tarafından öldürülen Ali es-Seyyid'in cesedinin kendilerine ulaştırılmasını beklediklerini söyledi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 13'ünü serbest bırakmıştı. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Güvenlik Güçleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement