Suriyeli Çocuklar İçin Binlerce Bilye Topladılar - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklar İçin Binlerce Bilye Topladılar

Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Siccu Kampı'nda gazoz kapağıyla oynayan Suriyeli çocuklar için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde 30 bin bilye toplandı.

17.04.2015 11:54

İZZET MAZI - Halep'e bağlı Azez ilçesindeki Siccu Kampı'nda gazoz kapağıyla oynayan Suriyeli çocuklar için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde 30 bin bilye toplandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörlüğü Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, Azez'deki kampta yardım çalışmalarını sürdürürken, Suriyeli çocukların bilye bulamadıkları için gazoz kapaklarıyla oynadıklarını gördü.

Bu durumu cep telefonuyla kaydeden Ersoy, çocuklara için bilye temin edebilmek için çare aramaya başladı. Ersoy, görüş alışverişinde bulunduğu, "Haykırış", "Savaşın Çocukları" ve "Bitmeyen Gün Sürgün" belgesellerinin yönetmeni Tülay Gökçimen aracılığıyla görüntüyü sosyal medyada paylaştı.

"Suriyeli çocuklar gazoz kapağıyla bilye oynuyor" başlığıyla yayınlanan video görüntüsü ilgi görürken, duruma duyarsız kalmayan vatandaşlar, İHH'ya bilye gönderdi.

Toplanan yaklaşık 30 bin bilye, Suriye'nin kuzey kesimlerinde oluşturulan kamplarda barınan çocuklara dağıtılmaya başlandı.

"Onların sevincine ortak olduk"

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada paylaştığı görüntü sayesinde toplanan bilyeleri savaş mağduru çocuklara ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Çocukların bilyeleri aldıkları zaman çok sevindiğini belirten Ersoy, "Din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun mazlum insanları yalnız bırakmamak adına çalışıyoruz. Özellikle çocukları çok önemsiyor ve onlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün de ülkenin çeşitli bölgelerinden gönderilen bilyeleri dağıtarak, onların sevincine ortak olduk" dedi.

Ersoy, yardım faaliyetlerinin devamı için hayırseverlerin dua ve desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklar İçin Binlerce Bilye Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement