Suriyeli Çocuklara 7 Tır Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklara 7 Tır Oyuncak Dağıtıldı

Üsküdar Belediyesinin, "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle toplanan 7 tır oyuncak, Şanlıurfa'daki sığınmacı çocuklara ulaştırıldı.

23.04.2015 16:22

Üsküdar Belediyesinin, "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle toplanan 7 tır oyuncak, Şanlıurfa'daki sığınmacı çocuklara ulaştırıldı.

Suriyeli çocuklarda savaşın bıraktığı derin izlerin bir nebze olsun silinmesi ve yüzlerinde anlık da olsa tebessüm oluşması için hayata geçirilen kampanya çerçevesinde hayırsever vatandaşların desteğiyle yaklaşık bir ayda Üsküdar'da toplanan 40 bin oyuncak sığınmacıların en fazla bulunduğu Şanlıurfa'ya 7 tır ile getirildi.

Suriyeli Sığınmacılar Bilgi ve Eğitim Merkezinde düzenlenen oyuncakların dağıtım töreni, bir grup Suriyeli çocuğun İstiklal Marşı'nı Türkçe okumasıyla başladı. Daha sonra çocukların memleket özlemini anlatan şiiri okurken gözyaşı dökmesi aralarında Türk ve Suriyeliler'inde bulunduğu katılımcılar arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de çocukların bayram yaptığı günde sığınmacı çocuklarında yüzünü güldürebilmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

İstanbul'dan sadece oyuncak getirmediklerini aynı zamanda sevgi ve dostluk da getirdiklerini vurgulayan Türkmen, dünyadaki insanların mutlu olmasının sırrının çocukların tebessümünden geçtiğini anlattı.

Türkmen, Suriyelilere herkesin destek vermesi gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Masum çocukların gözlerinden dökülen boncuk boncuk yaşlar var daha neyi bekliyoruz. Bu dünya masum çocukların gözyaşlarını dindirmek için neyi bekliyor, neyi bekliyoruz. Bizim dünyada yapacak hangi öncelikli işimiz var, işte dünya işte adaletsiz dünya şu çocukların gözyaşı ne zaman dinecek diye soruyoruz adaleti olmayan dünyaya. Suriye'de devam eden yangına bir nebze olsun su dökmek, yangını söndürmek üzere Üsküdar'dan bir bardak su getirmek istedik."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de kampanyaya desteklerinden dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti.

Sığınmacıların 4 yıldır kentte en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldığını dile getiren Güvenç, Suriye'de tarihin en vahşi katliamlarından birisinin yazıldığını aktardı.

Güvenç, Türk milletinin aynı inanç ve kültüre sahip komşusuna sahip çıktığını belirterek, "Devletimiz ciddi yardımlar yapıyor, ülkemizin insanı da boş durmamış sivil toplum kuruluşlarımız ayağa kalkmış acıları dindirmek için o günden beri yardım yağdırmaktadır. Bize ve inancımıza yakışacak şekilde yardımları Arap, Türk, Kürt, Yezidi demeden eşit şekilde ulaştırmaya çalışıyor" dedi.

Konuşmaların ardından oyuncakları dağıtan protokol üyeleri sığınmacı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklara 7 Tır Oyuncak Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement