Suriyeli Mültecilere İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Mültecilere İftar Yemeği

Malatya'da konteyner kentte kalan yaklaşık 4 bin Suriyeli mülteciye iftar yemeği verildi.

30.06.2014 23:14  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da konteyner kentte kalan yaklaşık 4 bin Suriyeli mülteciye iftar yemeği verildi.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret Odası tarafından Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentte düzenlenen iftara, yaklaşık 4 bin Suriyeli mülteci katıldı.

Malatya Valisi Vasip Şahin, iftar öncesi yaptığı konuşmada, geçen yıl olduğu gibi şehir olarak yine iftarda bir araya geldiklerini söyledi.

Geçen yıldan farklı olarak iftarı Suriyeli mültecilerin yalnızlıklarını paylaşmak amacıyla konteyner kentte yaptıklarını ifade eden Şahin, "İnşallah, buradaki kardeşlerimiz kısa zamanda kendi ülkelerine dönerler, kendi vatanlarına, evlerine, barklarına ulaşırlar" diye konuştu.

Suriyelilerin Malatya'ya gerçekten nezaketle ve saygıyla mukabele ettiklerini dile getiren Şahin, "Yani her an ve her imkanda hem teşekkürlerini esirgemiyorlar hem de buradaki huzurun, güvenin ve rahatın bozulmaması adına ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

İftara, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Suriyeli Mültecilere İftar Yemeği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Mültecilere İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement