Suriyeli Sığınmacı Gırtlak Kanserinden Kurtuldu - Son Dakika
Sağlık

Suriyeli Sığınmacı Gırtlak Kanserinden Kurtuldu

Suriyeli Sığınmacı Gırtlak Kanserinden Kurtuldu

Suriye'den kaçarak Batmana yerleşen ve Özel Dünya Hastanesinde ameliyat edilen 59 yaşındaki hasta, eski sağlığına kavuştu.

02.09.2015 09:25

Suriyeli hasta gırtlak kanserinden kurtuldu

İç savaştan kaçarak Batmana sığınan Suriyeli sığınmacı gırtlak kanseri hasta Ramazan İsmail (59), Özel Batman Dünya Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat neticesinde, gırtlak kanserinden kurtuldu.

Nefes darlığı, nefes alamama ve morarma şikayetleri ile solunum durması nedeniyle Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine getirilen hastayı Özel KBB uzmanı Op.Dr.Feyzi Meşe ve Anestezi Doktoru Hasan Kaya değerlendirmiş, tümör çok büyük olduğundan ve boyuna metastaz yaptığından entube edilemeyen hastaya acil trakeostomi (soluk borusuna acil havayolu sağlayacak delik açılması) yapılarak hasta hayatta kalması sağlandı.

Hastanın yoğun bakıma alınmasından bir gün sonra KBB uzmanı Op.Dr.Feyzi Meşe tarafından 7,5 saat süren total larenjektomi ile bilateral boyun diseksiyonu (gırtlakla birlikte tümörün çıkarılıp tümörün yayıldığı boyun lenf bezlerinin temizlenmesi) ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

15 GÜN HASTANEDE YATIRILAN HASTA ŞİFA İLE TABURCU EDİLDİ.

Op.Dr.Feyzi Meşe bir çok hastane ve şehirde yapılmayan ve özellikle büyük şehirlerde ve belli başlı üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılabilen bu ve buna benzer kulak burun boğaz ve baş boyun bölgesi ile ilgili tümör ve kanser ameliyatlarını Özel Batman Dünya Hastanesinde daha önce başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Suriyeli Sığınmacı Gırtlak Kanserinden Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement