Suriyelilere Kışlık Giyecek Yardımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Kışlık Giyecek Yardımı Yapıldı

Suriyelilere Kışlık Giyecek Yardımı Yapıldı

Kızılay, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki İlk Adım Yaşam Merkezi'nde kalan yaklaşık 4 bin Suriyeli misafirlere kışlık giyecek yardımı yaptı.

07.01.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da kış mevsimi kendini iyiden iyiye his ettirmeye başladığı şu günlerde Kızılay, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezinde kalan Suriyeli misafirlere kışlık elbise dağıtımı yaptı.

İlk Adım Yaşam Merkezinde barınan Suriyeli misafirlerle bir araya gelen Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan ve meclis üyeleri sığınmacılara giysi dağıtımı yapan Kızılay çadırını ziyaret ederek ilçe başkanı Ahmet Meşhurgil'den bilgi aldı.

Başkan Ayhan merkezdeki çocuklarla yakından ilgilendi. Kampta bulunan çocuklara ilgi gösteren ve çocuklarla Arapça konuşan Başkan Ayhan elleriyle çocuklara kışlık giysileri giydirdi.

Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil yaptığı açıklamada, "Başkanımız ilk günden bu güne sığınmacılara her türlü desteği vermiştir. Bundan dolayı sayın başkanıma ve belediye çalışanlarına göstermiş oldukları bu duyarlılıklarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Akçakale Belediyesinin destekleriyle kurulan ilk adım yaşam merkezinde şuan 500 aile yani yaklaşık olarak 5 bin kişinin her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Sayın başkanımıza yaptığı bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Şuana kadar 3 mahalleyi giydirdik 4. ve 5. Mahallere geçiş yaptık inşallah yetişmediğimiz giyim yardımında bulunmadığımız aile kalmayacak. Ben bir kez daha başkanımıza verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AYHAN, KIZILAY'A TEŞEKKÜR ETTİ

Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdülhakim Ayhan ise," Bu hafta 2016'nın ilk haftası bizler de bu gün ilk olarak belediye meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Meclis üyelerimizle birlikte toplantı sonrası İlk Adım Yaşam Merkezimizi ziyaret ettik. Türk Kızılay'ının yaptığı çalışmaları yerinde gördük. Ben tekrar belediyemizin desteğiyle kurulan İlk Adım Yaşam Merkezimize destek veren Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriyelilere Kışlık Giyecek Yardımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement