Suudi Arabistan'daki Yargılamalar - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'daki Yargılamalar

Suudi Arabistan\'daki Yargılamalar

"El Kaide'ye üye oldukları ve terör eylemlerinde bulundukları" suçlamasıyla yargılanan 3 kişiye idam, 5 kişiye 25 ila 30 yıl arasında hapis cezası verildi.

17.11.2014 22:32

Suudi Arabistan'da "El-Kaide'ye üye oldukları ve terör eylemlerinde bulundukları" gerekçesiyle 3 kişiye idam, 5 kişiye 25 ila 30 yıl arasında hapis cezası verildiği belirtildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad'daki özel yetkili Ceza Mahkemesi 86 sanıklı davada 8 kişi hakkındaki kararını verdi.

Riyad Ceza Mahkemesi, "Silahlı terör eylemi hazırlığı yapmak, yasal düzenin dışına çıkmak, El-Kaide yöneticilerine biat etmek ve Kur'an ve sünnete aykırı şekilde tekfirci anlayışı benimsemek, yöneticileri tekfir etmek" gibi iddialardan suçlu bulduğu 3 kişiye idam, 5 kişiye ise 25 ila 30 yıl arasında hapis cezası verdi.

Ülkede bir süredir "radikal terör örgütlerine üye olmak veya yardım etmek" iddiasıyla birçok kişi gözaltı ve tutuklamalara maruz kalırken, insan hakları savunucuları, yönetimi "bu durumu suistimal ederek reform yanlıları ve siyasi muhalifleri tutuklamakla" suçluyor. - Suudi Arabistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'daki Yargılamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement