Suudi Arabistan Heyeti BAE'de - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Heyeti BAE'de

Suudi Arabistan Heyeti BAE\'de

Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret eden Suudi Arabistan heyeti, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan tarafından kabul edildi.

28.08.2014 23:09  Güncelleme: 23:26

Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden Suudi Arabistan heyeti, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan tarafından kabul edildi.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı el-Emir Suud el-Faysal, İstihbarat Başkanı Halid bin Bender bin Abdulaziz Al Suud ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi Katar ve Bahreyn'den sonra BAE'yi ziyaret etti.

Başkent Abu Dabi'de gerçekleşen görüşmede, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid, Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver bin Muhammed ile Milli Güvenlik Müsteşarı Yardımcısı Tahnun bin Zayid de hazır bulundu.

Suudi Arabistan ile BAE arasında iki dost ülke ve halkın çıkarlarına hizmet edecek şekilde ikili ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede, körfez ülkeleri arasındaki ortak çalışmalarının desteklenmesi, bölgedeki son gelişmeler, istikrar ve güvenliğin korunması için ortak çalışma konuları tartışıldı.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, 5 Mart'ta Katar'ın KİK içinde imzaladığı güvenlik anlaşmasını fiili olarak yerine getirmediği gerekçesiyle Doha'daki büyükelçilerini çekme kararı almıştı. - Birleşik Arap Emirlikleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Heyeti BAE'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement