Suyu Kesilen Vatandaş, Teski'ye Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Suyu Kesilen Vatandaş, Teski'ye Yürüdü

Suyu Kesilen Vatandaş, Teski\'ye Yürüdü

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bahçe suladıkları gerekçesiyle 7 aydır su kesintisi yaşadıklarını öne süren vatandaşlar, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Malkara Şube Müdürlüğü’ne yürüdü.

03.08.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bahçe suladıkları gerekçesiyle 7 aydır su kesintisi yaşadıklarını öne süren vatandaşlar, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Malkara Şube Müdürlüğü'ne yürüdü. Belediyeye tepki gösteren vatandaşlar basın açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan Erenler Mahallesi sakini, aylardır yaşanan su kesintilerine yönelik tepkilerini dile getirmek amacıyla TESKİ Malkara Şubesi'ne yürüdü. TESKİ'nin 14 Kasım Caddesi'ndeki yeni açılan hizmet binası önünde toplanan vatandaşlar, basın açıklamasında bulundu.

"SUDAN ÇOK HAVA ÖDÜYORUZ"

Grup adına basın açıklaması yapan Erenler sakini Emekli Öğretmen Ayten Kuşoğlu, "Biz, 29 Aralık'tan beri 7 aydır su kesintisi yaşıyoruz. 1 haftadır da çeşmeler boşuna dönüyor. Sonra geliyoruz buraya su değil hava parası ödüyoruz. Daha çok hava, daha az su ödüyoruz. Daha önce belediye başkanını davet etmiştik ve gelmişti. 1 hafta kesintisiz su kullanmıştık. Bize bahane olarak bahçeden söz ediyorlar. 50 metre ya var ya yok 2 sıra domates, biber ekilebilir bahçemiz var, doğrudur. Peki, köyde kaç dönüm bahçeler var? Onlara su gidiyor da bizim 50 metrelik bahçemize mi su gitmeyecek?" diye tepki gösterdi.

Bahçelerini su parası ödeyerek suladıklarını söyleyen Kuşoğlu, "Müdür gelmiş demiş, siz bu bahçeleri suladıkça size su vermeyeceğim. Nasıl oluyor da vermiyor? Hakkı varsa gelsin gerekiyorsa bana ceza kessin. Devlet memurudur, kanunu çiğneyemez. Çok üzgünüm gerçekten de artık tepemiz attı. Kaçak su kullanıyorsak varsa öyle bir şey gelsinler tespit etsinler. Biz suyumuzu, vergimizi ödüyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Gülsüm Kulaksız ise, "Bahçelerimizi suluyorsak faturalarımızı ödüyoruz. Bedava su kullanmıyoruz" dedi.

Grupla temasa geçen TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, TESKİ Müdürü Taşkın ile görüşmelerinin ardından sessizce dağıldı.

Öte yandan TESKİ Malkara Şubesi'nden yapılan açıklamada, çok sayıda vatandaşın yaz döneminde içme suyunu kullanarak bahçe suladığı ve depolarda yeterli suyun kalmaması sebebiyle su verilemediği bildirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suyu Kesilen Vatandaş, Teski'ye Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement