Tabiat Parkında Araç Yoğunluğu Hgs ile Önlenecek - Bolu - Son Dakika
Güncel

Tabiat Parkında Araç Yoğunluğu Hgs ile Önlenecek - Bolu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan yeni bir çalışma ile tatilciler tabiat ve milli parklara Hızlı geçiş Sitemi (HGS) ile giriş yapabilecek.

29.09.2016 12:59

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan yeni bir çalışma ile tatilciler tabiat ve milli parklara Hızlı geçiş Sitemi (HGS) ile giriş yapabilecek.

Özellikle tatilcilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği tabiat parkı ve milli parklarda oluşan araç yoğunluğunun önüne geçmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Yapılan çalışma ile tabiat parkı ve milli parklara kurulacak olan HGS ile beklemeden giriş yapabilecek. Bu şekilde girişlerde oluşan araç yoğunluklarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'nın çok yoğun ziyaretçi aldığını ifade ederek, "Giriş ve çıkışları kontrol etmek, otopark fişi kesmek bizi de sıkıntıya sokuyor. Vatandaşta sıkıntıya giriyor ve uzun araç kuyrukları oluşuyor. Bununla ilgili olarak bakanlığımız iki yıldır bir çalışma yürütüyor. Enson bir protokol düzenlendi ve HGS sisteminin bizde de hayata geçirilmesine yönelik olarak bir çalışma yapıldı. Bu protokolün ardından bu çalışma belirli yerlerde uygulanmaya başlandı. Kısmet olursa yıl sonuna kadar yada gelecek sene bu sistemi kullanmaya başlamış olacağız." diye konuştu.

Tatilcilerin bir çocuğunun aracında HGS barkotunun olduğunu ifade eden Karaağaç, "Bu barkotu olan tatilciler geçişlerde durmadan alanın içerisine girecek ve çıkışında nasıl otobandan çıkışta para kesiliyorsa aynı şekilde para kesilecek. Bununla ilgili olarak misafir araçlar, direk geçen araçlar, otellere ait olan araçlarla ilgili olarakta kolaylık sağlayacağız. Günübirlik veya otele gidenler için farklı bir uygulama olacak. Bu HGS sistemi hem vatandaşı sıkıntıya sokmayacak, alanlara girişi kolaylaştıracak ve kuyrukları önleyecek bir siteme geçeceğiz." şeklinde konuştu.

Karaağaç, HGS protokolünün Türkiye genelini kapsayacak şekilde yaptığını ifade ederek, "Buna genel müdürlüğümüz karar verecek. Nerede, ne zaman ve nasıl yapılacağına. Buda ödenek çerçevesinde yapılacak. HGS uygulamasını Abant ve Yedigöller'de hayata geçireceğiz" dedi.

Tabiat Parkında Araç Yoğunluğu Hgs ile Önlenecek - Bolu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tabiat Parkında Araç Yoğunluğu Hgs ile Önlenecek - Bolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement