Tacik-Kırgız Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Tacik-Kırgız Sınırındaki Gerginlik

Tacik-Kırgız Sınırındaki Gerginlik

Sınır muhafızları arasında çıkan çatışmada 3 Tacik askeri yaralandı.

11.01.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacik-Kırgız sınır muhafızları arasında çıkan silahlı çatışmada 3 Tacik askerin yaralandığı bildirildi.

Tacikistan'ın kuzeyindeki Soğd'un Vali Yardımcısı Cumabay Sanginov, yaptığı açıklamada, iki ülke sınır muhafızları arasında çıkan çatışmada 3 Tacik askerinin yaralandığı belirterek, olayın araştırılmasına yönelik iki ülke yetkililerinin ortak komisyon oluşturulduğunu kaydetti.

Sanginov, Tacikistan'ın Soğd vilayetine bağlı Hoca Ala köyü yakınında meydana gelen olayın, ilk belirlemelere göre, Kırgız tarafının, hala taraflar arasında tartışmalı sınır bölgesi olarak kabul edilen bölgede izin almadan yol yapımına başlamasına Tacik tarafının tepki göstermesi ile başladığını ifade etti.

Tacik tarafının tepkisine Kırgız askerlerin ateş açarak cevap verdiğini ileri süren Sanginov, buna karşılık Tacik sınır muhafızlarının da ateş açtığını belirtti.

Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo ile Kırgızistan mevkidaşı Taalaybek Omuraliyev'in, Tacikistan'ın Hocand şehrinde olayla ilgili görüşmelerde bulunduğu bildirilirken, her iki ülke emniyet ve sınır koruma birimlerinin, olayın meydana geldiği bölgede yaşayan ahaliyi sakinleştirmeye çalıştığı  ifade edildi.

Tacik basını, Kırgızistan ile doğrudan sınırı bulunan Hoca Ala köyündeki kadın, yaşlı ve çocukların daha güvenilir bir bölgeye geçici olarak taşındığını duyururken, Tacik köyünde sadece erkeklerin kaldığı belirtildi.

Sınırda meydana gelen olayların ardından, iki ülke sınır kapıları, vatandaşların güvenliği için geçici olarak kapatılmıştı.

Tacikistan'da 9 Ocak'ta bir araya gelen Tacik-Kırgız sınır tespit ve belirleme ortak komisyonu, iki ülke arasında hala mutabakat sağlanamayan bölgelerde, iki ülke sınır muhafızlarının ortak devriye yapacağı konusunda anlaşmıştı. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacik-Kırgız Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement