Takdirlik Okul - Son Dakika
Yerel

Takdirlik Okul

Takdirlik Okul

Kütahya’nın Simav ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yeşildere köyünde faaliyet gösteren Darıcı İlk ve Ortaokulunun 14 fedakar öğretmeni kısıtlı imkanlarına rağmen ilçe genelinde ilk kez düzenlenen Okullar Arası Ödüllü Satranç Turnuvası’nın organizasyonunu üstlenince hem eğitim camiasının hem de köy halkının takdirini topladı.

23.04.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yeşildere köyünde faaliyet gösteren Darıcı İlk ve Ortaokulunun 14 fedakar öğretmeni kısıtlı imkanlarına rağmen ilçe genelinde ilk kez düzenlenen Okullar Arası Ödüllü Satranç Turnuvası'nın organizasyonunu üstlenince hem eğitim camiasının hem de köy halkının takdirini topladı.

Köy halkının da destek verdiği satranç turnuvasının hazırlık çalışmaları esnasında miniklerin ilginç hamleleri ortaya renkli görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de el üstünde tuttuğu 167 öğrenci mevcutlu okulun Müdür Yardımcısı Özkan Ginesar ilçe genelinde faaliyet gösteren ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenledikleri ödüllü satranç turnuvasının ilk elemelerinin 9 Mayıs 2015 günü turistik Simav Eynal Kaplıcalarında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Satranç Turnuvasının final karşılaşmalarını tanıtımına katkı sağlamak maksadıyla faaliyette bulundukları Yeşildere köyünde bir festival havasında gerçekleştirmeyi planladıklarına vurgu yapan Ginesar, "14 Mayıs 2015 günü gerçekleştireceğimiz final karşılaşmalarına tüm Simavlıları bekliyoruz. Final günü muhtarlığımız ve köy halkımızın desteği ile misafirlerimize gözleme ve ayran ikram edeceğiz" dedi.

Kendisinin yanı sıra okulda görevli Yılmaz Demirci isimli öğretmen arkadaşının Satranç antrenörlük belgesine sahip olmalarının satranç turnuvasının düzenlenmesinde etkin olduğunu dile getiren Okul müdürü Özkan Ginesar asıl amaçlarının hem öğrencilerinin zeka gelişiminin yanı sıra eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Turnuvaya iddialı hazırlandıklarını ve birinciliği diğer okullara kaptırmaya hiç niyetli olmadıklarını ifade eden Ginesar, "Bizim satranca olan ilgimiz öğrencilerimize sıçradı. Öğrencilerimiz ilgi göstermeye başlayınca köy halkı da satranca ilgi duymaya başladı. Şimdi boş vakitlerimizde öğrencilerimizi turnuvaya hazırladığımız saatlerde velilerimizde hazırlık çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz sınıflarımızı doldurmaya başladı. Öğretmenimizle, öğrencimizle köy halkımızla bütünleşerek ödüllü satranç turnuvasına hazırlanıyoruz. Birincilik ödülümüz bisiklet, İkincilik ödülümüz tablet bilgisayar. Üçüncülük ödülümüz bir gramlık altın olacak. Bu dereceleri kimseye kaptırmaya niyetimiz yok. Sponsor olarak bize destek veren hayırseverlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenci velisi ev hanımı Hatice Koyun (46), "Kızımla birlikte ben de satranca merak sardım. Boş vakitlerimde okula giderek kızımın çalışmalarını izlerken beni de satranç merakı sardı. Birkaç gündür ben de satranç oynamaya başladım. Çok zevkli bir oyun. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Takdirlik Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement