Taklacı Güvercinler Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Taklacı Güvercinler Festivale Hazırlanıyor

Sarıkamış ilçesinde taklacı güvercin sahipleri, Ağustos ayında Kars'ta gerçekleştirilecek olan güvercin festivaline, güvercinlerini 2 bin 200 rakımda uçurarak hazırlıyor.

15.07.2016 15:03

Sarıkamış ilçesinde taklacı güvercin sahipleri, Ağustos ayında Kars'ta gerçekleştirilecek olan güvercin festivaline, güvercinlerini 2 bin 200 rakımda uçurarak hazırlıyor.

Sarıkamış Tepe Mahallesi'nde ikamet eden Hakan Bircan (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde yarışacak taklacı güvercinleri sabah ve akşam olmak üzere günde 4 saat uçurarak, eğitim yaptırdıklarını söyledi.

Takla atan güvercin beslemenin bir tutku olduğunu belirten Bircan, "Yaklaşık 25 yıldır güvercin besliyorum. Ben kuşlarımdan iki saat ayrı kalsam rahat edemiyorum, hep onları düşünüyorum. Yani bir çocuk gibi kuşlarımla ilgileniyorum." dedi.

Bircan, kümesinde 50 güvercin beslediğini ve kuşlarının taklacı damızlık kuşların yavrularından seçildiğini dile getirdi.

Güvercinlerine günde ortalama 4-5 kilo buğday yedirerek, beslediğini belirten Bircan, şöyle konuştu:

"Kuşlarımızı sabah ve akşam serininde 2 şer saat süreyle uçururuz. Daha sonra diğer tecrübeli kuşlarla birlikte takla atmaya alıştırırız. Yarışmalara hazır duruma gelen kuşlarımızın uçuş tekniği, uçuş mesafesi ve bu mesafede kaç takla attığını test ederiz. Tabi en çok takla atan kuşun fiyatı da ona göre yüksek olur. Kaliteli, cins ve iyi takla atan güvercinlerin fiyatı 2 ile 8 bin lira arasında piyasada değer buluyor. Güvercinlerimin ırkı çok iyi. İnşallah festivalde yarışacak 10 taklacı güvercinimden derece bekliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taklacı Güvercinler Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement