Taksim'i Kilitleyen Şüpheli Paket Alarmı - Son Dakika
Güncel

Taksim'i Kilitleyen Şüpheli Paket Alarmı

Taksim\'i Kilitleyen Şüpheli Paket Alarmı

Rasim Emre GÜLBAŞ/İSTANBUL, (DHA9- TAKSİM Mete Caddesi'ndeki kaldırıma bırakılan şüpheli çöp torbası nedeniyle alınan önlemler trafiğin aksamasına neden oldu.

27.07.2015 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rasim Emre GÜLBAŞ/İSTANBUL, (DHA9- TAKSİM Mete Caddesi'ndeki kaldırıma bırakılan şüpheli çöp torbası nedeniyle alınan önlemler trafiğin aksamasına neden oldu. Torba ve içinden çıkan tencere için iki kez fünye ile kontrollü patlatlama yapıldı. Bu sırada trafiğin her iki istikamette kapatıldığı cadde ve çevresindeki yollarda trafik kilitlendi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Taksim, Mete Caddesi'nin girişinde yaşanda. Kaldırımdaki torbadan şüphelenen İSPARK çalışanları polise ihbar bulundu. Polislerin olay yerine gelmesinden sonra güvenlik şeridi çekildi, önlemler çereye de yansıdı.

Bir süre sonra olay yerine bomba imha uzmanları geldi. Taksime çıkan ana caddelerden biri olan Mete Caddesi iki yönlü trafiğe kapatıldı.. Trafik sadece bu caddede değil, çevre yollarda da neredeyse kilit oldu.

Hazırlıklarını yapan ve patlamaya dayanıklı kıyafet giyen bomba uzmanı pakete fünye yerleştirdi. Fünye yerleştirildikten sonra şüpheli torba kontrollü bir biçimde patlatıldı. Fünye ile kontrollü şekilde patlatılan torbanın içerisinden kapağı kapalı bir düdüklü tencere çıkınca, onun için de ikinci bir patlama planlandı. Güvenlik tedbirleri de, bu nedenle trafik yoğunlu da, olup biten izleyenlerin heyecanı da sürmeye devam etti. İkinci patlama ilkinden daha şiddetli oldu. Bazı binalardaki camlar kırıldı. Tencerenin içinden de bulgur dolu kavanozlar çıktı. Önlemler kaldırılarak cadde trafiğe açıldı. Olan biteni bir çok kişi birer seyirci gibi izledi telefon kameralarına kaydetti. Durumun normale dönmesinden sonra camları kırılan işyeri sahipleri, cam parçalarını temizledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim'i Kilitleyen Şüpheli Paket Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement