Tarihçi Uğurluel, Nusaybin'de Konferans Verdi - Son Dakika
Güncel

Tarihçi Uğurluel, Nusaybin'de Konferans Verdi

Tarihçi Uğurluel, Nusaybin\'de Konferans Verdi

MARDİN'in Nusaybin İlçe Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında tarihçi Talha Uğurluel konferans verdi.

24.10.2016 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Nusaybin İlçe Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında tarihçi Talha Uğurluel konferans verdi. Uğurluel, Osmanlı ile ilgili çekilen dizi ve filmleri eleştirerek, "Film veya dizilerde gördüğünüz padişah veya saray yaşantısını gerçekle hiçbir alakası yok. 2.5 yılda Kanuni iki defa bağdaş kurup oturamadı. ya aktörün bacakları ya da senaristin kafası uygun değildi. Bu filmleri yapan adamlar bizim oturmamızdan bile habersizler" dedi.

Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Belediye başkanlığına kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Ergün Baysal, Belediyenin kültür faaliyetleri olarak her ay toplumda tanınmış, çeşitli konularda bilgi verecek ve deneyimlerini paylaşacak kişilerle ilgili bir program düzenleyeceklerini söyledi. Kaymakam Baysal, konferans teklifini kabul edip Nusaybin'e gelen ünlü tarihçi Talha Uğurluel'e de teşekkür etti.

"KANUNİ İKİ DEFA BAĞDAŞ KURUP OTARAMADI"

Tarihçi Talha Uğurluel, sinevizyon eşliğinde 'Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler' konulu konferans verdi. Topkapı Sarayı'nda bulunan kutsal emanetler hakkında bilgi veren Uğurluel, "Bu eserler Nusaybin'i gördü. Çünkü taşınırken bu toprakları gördü. Bu topraklardan geçti. İstedik ki Nusaybinliler de bu eserleri yakından görsün" dedi.

Konferans Uğurluel'in okuduğu şiirle sona ererken, Kaymakam Ergün Baysal, Talha Uğurluel'e teşekkür ederek çiçek verdi. Konferans bitiminde öğrenciler ünlü tarihçi ile fotoğraf çektirdi. - Nusaybinmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihçi Uğurluel, Nusaybin'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement