Tarihteki En Büyük Roket 2018 Yılında NASA'dan Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Tarihteki En Büyük Roket 2018 Yılında NASA'dan Geliyor

Tarihteki En Büyük Roket 2018 Yılında NASA\'dan Geliyor

Uzay Mekiği projesi bittiğinden beri boş durmayan NASA, meğerse dünyanın en büyük roketi üzerinde çalışıyormuş.

03.09.2014 21:13  Güncelleme: 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzay Mekiği projesi bittiğinden beri boş durmayan NASA, meğerse dünyanın en büyük roketi üzerinde çalışıyormuş.

NASA'nın gelecekte gerçekleştirmeyi planladığı fütüristik projeleri arada bir duyuyoruz. Fizik kurallarına aykırı bir jet motoru veya yeni nesil uzay gemileri için bilimkurgu filmlerinden fırlama kokpit tasarımları gibi.

Ama ABD uzay araştırmaları kurumu aslında bir yandan, yakın gelecekte kullanılacak ve insanlığı asteroidlere veya hatta Mars'a götürmesi planlanan yeni bir roket sistemi üzerinde çalışıyormuş. "Space Launch System" (SLS – Uzay Fırlatma Sistemi) adı verilen roketi tarihteki en büyük uzay aracı olacak.

SLS roketi 117 metrelik uzunluğu ile, zamanında astronotları Ay'a götüren 110 metrelik Saturn V roketinden bile büyük ve güçlü olacak. Yakıt olarak hidrojen ve oksijen karışımı kullanan SLS'nin, Saturn V'den %20 daha fazla itiş gücüne sahip olması planlanıyor. 2018 yılında ilk insansız test uçuşu yapılacak ve 2030'lar için planlanan Mars uçuşuna hazırlanacak.

Uzay Mekiği programı bittikten sonra ABD uzay uçuşları için uygun bir sistemden mahrum kalmıştı. 2011'den beri Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilen astronotlar için Sovyet uzay araçlarını epey pahalı şekilde kullanmak zorunda kalan NASA, çözümü SLS ile bulmuş gibi görünüyor. Bu da ucuz bir proje değil tabii, aşağıdaki videoda göreceğiniz orijinalinin %5 oranlı büyüklükte test edilen ilk modellerin ardından, SLS'nin 2018'deki gerçek test modeli yaklaşık 7 milyar Dolar'a mal olacak.

Eğer uzayın derinliklerinin keşfini şimdiden, hatta evinizde yaşamak istiyorsanız o zaman tek çözümünüz bu linkte bulacağınız strateji oyunu olabilir.

The post Tarihteki En Büyük Roket 2018 Yılında NASA'dan Geliyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Tarihteki En Büyük Roket 2018 Yılında NASA'dan Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement