Tarım Alanlarında Don Zararı - Son Dakika
Yerel

Tarım Alanlarında Don Zararı

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kaygusuz: "Sigorta yaptıran çiftçilerimizin bahçelerinde TARSİM eksperleri tarafından ön tespit çalışmaları yapılmaktadır"

10.04.2014 10:06

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, sigorta yaptıran çiftçilerin bahçelerinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) eksperlerince, don olayı sonrasındaki zararlarla ilgili ön tespit çalışmalarının yapıldığını bildirdi.

Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ'da 29-30 Mart'ta don olayının ardından zarar gören ürün çeşitleri ile çiftçi sayısı ve afet çeşidi hakkında ayrıntılı bilgileri içeren ihbar formu düzenlendiğini belirtti.

Formların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirilerek hasar çalışmalarına ivedilikle başlandığını ifade eden Kaygusuz, don afetinin Tarım Sigortaları Kanunu kapsamındaki tabi afetler içerisinde yer aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sigorta yaptıran çiftçilerimizin bahçelerinde TARSİM eksperleri tarafından ön tespit çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsam dışında kalan çiftçilerimizin de zarar gören ürünlerinin hasar tespit çalışmaları yapılarak eğer Bakanlar Kurulu tarafından konuyla ilgili karar alınırsa, kararın tebliğinden sonra gerekli çalışmalar yapılacaktır. Don ve fırtına neticesinde oluşan zararının tespit edilebilmesi için çiftçilerimizin bir dilekçeyle İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine müracaat etmeleri ve zarar gören ürünlerinin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekmektedir." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Alanlarında Don Zararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement