Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu Açıklaması

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu Açıklaması

"Bu yılın sekiz ayında çiftçimize geçen senenin aynı döneme göre yüzde 21 artışla 2 milyar 961 milyon lira kredi kullandırdık.

16.09.2014 10:45

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçiye bu yılın 8 ayında geçen senenin aynı döneme göre yüzde 21 artışla  2 milyar 961 milyon lira kredi kullandırdıklarını, bunun bir rekor olduğunu bildirdi.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduklarını ifade ederek, çiftçilere geçen yılın sekiz ayında 2 milyar 451 milyon lira kredi kullandırdıklarını hatırlattı.

Bu yılın 8 ayında kuraklık başta olmak üzere doğal afetler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren çiftçilere yüzde 21 artışla 2 milyar 961 milyon lira kredi kullandırdıklarının altını çizen Kutlu, bunun rekor bir rakam olduğunu kaydetti. Kutlu, bu yıl çiftçi ortaklarına 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmayı hedeflediklerine ancak bu rakamın 6 milyar lirayı aşacağını bildirdi.

Tarımsal üretimin gelişmesi, verimin artırılması amacıyla çiftçi ortaklarına 500 bin liraya kadar kredi kullandırdıklarını, kredilerinin yüzde 98'inin geri döndüğünü belirterek, "Bu, kurum tarihinde bir ilk ve büyük bir başarıdır. Şunu vurgulamak isterim ki çiftçimiz ne kadar kredi isterse o kadar kredi vereceğiz" ifadesini kullandı.

"Yeniden kredi açıyoruz"

Kutlu, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ortaklarına kullandırdığı kredi faizlerinin yüzde 0-8 arasında değiştiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ortaklarımızın tefecilerin eline düşmesine gönlümüz razı olmaz. Bu nedenle erteleme kapsamında borcunu erteleten ortaklarımıza bir çağrımız var. Borçlarının yüzde 60'ını ödemeleri halinde Tarım Kredi olarak yeniden kredi açıyoruz. Gelsinler bu imkandan faydalansınlar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement