Tarım Panelinde Gdo'lu Ürünlere Ambargo - Son Dakika
Yerel

Tarım Panelinde Gdo'lu Ürünlere Ambargo

Tarım Panelinde Gdo\'lu Ürünlere Ambargo

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın yönettiği 'Türkiye'de Tohum Politikaları ve GDO' konulu panelde, GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye girişinin...

29.10.2013 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın yönettiği 'Türkiye'de Tohum Politikaları ve GDO' konulu panelde, GDO'lu ürünlerin Türkiye'ye girişinin engellenmesi gerektiği belirtildi.

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve Tüketiciyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen 'Türkiye'de Tohum Politikaları ve GDO' konulu panel, Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın panelde yakın zamanda tartışmaların merkezinde olan Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) ve Türkiye'de uygulanan, uygulanması planlanan tohum politikaları konuşuldu. Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın yanı sıra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Ege üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Çiftçi Sendikaları Genel Başkan Abdullah Aysu ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi konuşmacı olarak katıldı.

"YEMEKLER HANGİ AŞAMALARDAN GEÇİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Türkiye'de yıllardır süregelen yanlış tarım politikalarına değinerek, çeşitli dönemlerde yöneticilerin yapmış oldukları bazı hatalardan örnekler verdi. Günaydın, "Her gün sofralarımıza gelen ve afiyetle yediğimiz yemeklerin hangi aşamalardan geçerek evlerimize ulaştığının farkına varmalıyız. Ürün çeşitliliği gittikçe azalıyor ve tek tip ürünleri yemeğe başlıyoruz" dedi.

"DÜNYAYI TEHDİT EDİYOR"

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, GDO konusunda son yıllarda büyük bir bilgi kirliliğinin olduğunu ifade ederek, "Doğru bilgiyi uzmanlarından öğrenmek için bu paneli düzenledik. Dünya tohum endüstrisinin çok büyük bir bölümü birkaç şirketin elinde. Bu durum çiftçilerin imkanlarını sınırladığı gibi dünyayı da tehdit ediyor. Dünyanın geleceği açısından asla göz ardı edilmemesi gereken bir konuyu enine boyuna tartışmalıyız" diye konuştu. Panelde, tutarlı bir tarım politikası hayata geçirilerek GDO'lu ürünlerin ülkeye girişinin engellenmesi gerektiği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarım Panelinde Gdo'lu Ürünlere Ambargo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement