Tarsus'ta Avcılara Çöp Torbası Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

Tarsus'ta Avcılara Çöp Torbası Dağıtılacak

Tarsus\'ta Avcılara Çöp Torbası Dağıtılacak

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, yeni sezonda kulüp üyelerine doğayı koruma bilincini arttırmak amacıyla çöp poşeti dağıtacaklarını belirtti.

14.07.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, yeni sezonda kulüp üyelerine doğayı koruma bilincini arttırmak amacıyla çöp poşeti dağıtacaklarını belirtti.

Dokucu, yaptığı açıklamada, tükenen dünya kaynaklarının en önemli ögelerinden olan doğanın önündeki en büyük engelin şüphesiz kirlilik olduğunu belirterek, "Günümüz modern tüketim malzemelerinin bizlere sunulurken kullanılan plastik kaplar, kimyasal ürünler doğamızın kirlenme sürecini daha da hızlandırmaktadır. Bizler diğer insanlara göre daha fazla doğa içinde yer almaktayız. Dolayısıyla kirlenmeyi en yakından görenlerin başında avcılar olarak bizler gelmekteyiz. İşte hem buna dikkat çekmek hem de çevre bilincini arttırmak amacıyla yeni sezonda avcılarımıza çöp poşeti dağıtacağız. Avcılarımız, doğada bulunduklarında sürede kamp alanlarında, konakladıkları yerlerde kendi atıklarını bu poşetlere koymalarını av dönüşünde uygun bir çöp konteynırlarına atmalarını istiyoruz" dedi.

Av fişeklerinin boşlarının doğada bırakılmaması ve balık avcılığında gerek pet şişeleri gerekse diğer çöpleri av bitiminde toplanması gerektiğini belirten, "Avcılarımızın bu konuda zaten hassas olduklarını biliyoruz. Eminim biz böyle yaparsak, bu geleneği bizden sonraki nesillerde devam ettirecektir. Daha önce de doğa ve çevre bilincinin arttırılmasının en güzel yolunun okullarda ders olarak okutulmasıdır demiştik. İnşallah bu önerimizi birgün büyüklerimiz dikkate alırlar" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus'ta Avcılara Çöp Torbası Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement