Taşan Irmağın Söktüğü Ağaçlar, Kışlık Yakacakları Oldu - Son Dakika
Güncel

Taşan Irmağın Söktüğü Ağaçlar, Kışlık Yakacakları Oldu

Ordu merkez ile Ulubey ve Kabadüz ilçelerinde etkili yağış nedeniyle Civil Irmağı'nın taşması sonucu bölgedeki birçok ağaç yerinden sökülerek denize doldu Taşkın nedeniyle dere ve ırmaklarla Karadeniz'e taşınan ağaç ve odun parçalarını vatandaşlar topladı Civil Irmağı üzerinde devam eden bir köprü inşaatının malzemeleri de suya kapıldı

19.07.2013 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu merkez ile Ulubey ve Kabadüz ilçelerinde etkili yağış nedeniyle Civil Irmağı'nın taşması sonucu bölgedeki birçok ağaç yerinden sökülerek denize doldu.

Taşkın nedeniyle dere ve ırmaklarla Karadeniz'e taşınan ağaç ve odun parçalarını vatandaşlar topladı. Civil Irmağı üzerinde devam eden bir köprü inşaatının malzemeleri de suya kapıldı.

Denizdeki ağaç ve odun parçalarını bazı vatandaşlar traktör yardımıyla, bazı vatandaşlar da elleriyle toplamaya çalıştı. Kışlık yakacağını denizden çıkaran vatandaşlar, bir yandan da denizin temizlenmesine katkı sağladı.

Denizden ağaç ve odun parçalarını toplayan Ahmet Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel sularının koparttığı ve denize getirdiği odunları topladıklarını belirterek, "Kıyıda biriktirdiğimiz bu odunları daha sonra kamyonetler yardımıyla evimize götürüyoruz. Odunları kışın yakacak olarak değerlendireceğiz" dedi.

Esma Gül ise selle denize gelen ağaç ve odun parçalarından yararlandıklarını ifade ederek, "İhtiyacımız için bu odunları evlere götüreceğiz ve kışın yakacağız. Bu fırsatı değerlendiriyoruz. Açıkçası bu yağmur bizim yüzümüzü güldürdü" diye konuştu.

İnşaat malzemelerini Karadeniz'den topladılar

Öte yandan Civil Irmağı üzerinde devam eden bir köprü inşaatında kullanılmak üzere ırmak kıyısına bırakılan kalas ve tahtalar da suya kapıldı. Yaklaşık 10 kilometre sürüklenerek Karadeniz'e ulaşan malzemeleri inşaat işçileri topladı.

İşçilerden Habil Durmaz, yağmurun sabah erken saatlerde etkili olduğunu belirterek, "Bir anda köprü ve duvar için kullandığımız malzemeler suya kapıldı. Biz de deniz kıyısına gelerek malzemelerimizi geri topladık" dedi.

Durmaz, 3 kamyonet malzeme toplamayı başardıklarını anlatarak, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu kaydetti.

Serhat Baş ise sel sularına kapılan birçok malzemenin kaybolduğunu belirterek, "Şirketimizin ciddi zararı söz konusu" ifadesini kullandı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşan Irmağın Söktüğü Ağaçlar, Kışlık Yakacakları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement