Taşıma İhalesi İptal Edilince Öğrenciler Yaya Kaldı - Son Dakika
Yerel

Taşıma İhalesi İptal Edilince Öğrenciler Yaya Kaldı

Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşıma ihalesi şikayet üzerine iptal edilince öğrenciler kendi imkanları ile okullarına gitmeye çalışıyor

02.10.2013 19:22

Kurtalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan taşıma ihalesi şikayet üzerine iptal edilince öğrenciler kendi imkanları ile okullarına gitmeye çalışıyor.

Kurtalan ilçesinin en uzak köyü olan Yellice'den Kayabağlar beldesine okumak için 26 kilometre yürümek zorunda kalan öğrenciler yolda çeşitli tehlikelerle karşılaştıklarını belirttiler.

Yaşları 13 ile 15 arasında değişen 7 lise öğrencisi okulların başlamasından 18 gün geçmesine rağmen öğrencilerinin kendi imkanları ile bazen de yürüyerek okullarına ulaşmaya çalıştıklarını belirten Yellice Köyü Muhtarı Siracettin Atakur, ortaokul öğrencilerinin yaşlarının küçük olduğu için yürümelerine izin vermediklerini belirterek 18 gündür okula gidemediklerini söyledi.

Kimseye dertlerini anlatamadıklarından yakınan Muhtar Atakur, öğrencilerinin derslerinden geri kaldıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin 18 gün devamsızlığı oldu. Bu gidişle sınıfta kalacaklar. İlçe mili Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduk. Bize taşıma ihalesinin iptal edildiği için taşımanın gerçekleşmediğini söylediler. Öğrencilerimiz her gün 26 kilometre yol yürümek zorunda kalıyorlar. Bazen yoldan geçen vatandaşlar araçlarıyla götürüyorlar. Bir an önce bir çare bulunmasını istiyoruz."

Kayabağlar Çok Programlı lise öğrencisi ishak Atakur 18 gündür derslerinden geri kalmaktan korktuğu için okula yürüyerek gittiğini belirterek, "Okul dönüşü çok yoruluyoruz. Okuldan aldığımız dersi de anlamıyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, taşıma ihalesinin şikayet edildiğini konunun Kamu İhale Kurumu tarafından incelendiği, sorunun kısa bir süre içinde çözüleceği bildirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşıma İhalesi İptal Edilince Öğrenciler Yaya Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement