Tatavla Sahne'de - Son Dakika
Güncel

Tatavla Sahne'de

Tiyatro Tatavla'nın ödüllü oyunları "3 Kadın Bin Turna" ve "Aktör Kean", Tatavla SAHNE'de!

12.11.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu "3 Kadın Bin Turna" 18 Kasım Salı akşamı, Eraslan Sağlam'ın tek kişilik oyunu "Aktör Kean" ise 22 Kasım Cumartesi akşamı saat 20:30'da izlenebilir.

3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu "3 Kadın Bin Turna"; kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla hayata geçirildi. Bir "çocuk gelin", çocuğunu kaybetmiş bir anne ve çocuksu umutlarla çıktığı yolculukta tecavüze uğramış bir kadın... Susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayeleriyle tiyatro severleri derinden etkileyen oyunda; Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray'a ait olan, Eraslan Sağlam'ın danışmanlık yaptığı "3 Kadın Bin Turna"; 18 Kasım 2014, Salı akşamı saat 20:30'da Tatavla SAHNE'de tiyatro severlerle buluşacak.

"Aktör Kean" oyunu ise, 1800'lü yılların eşsiz Shakespeare yorumcusu, İngiliz sahnesinin hükümdarı Edmund Kean'in çalkantılı yaşamını, Eraslan Sağlam'ın güçlü yorumuyla tiyatro sahnesine taşıyor. Zaman zaman tempolu, zaman zaman hüzünlü tek kişilik oyunun yönetmen koltuğunda; oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Tolga Yeter oturuyor. Raymund FitzSimons'ın tek kişilik ünlü oyunu "Aktör Kean"; ödüllü çevirmen Sevgi Sanlı tarafından Türkçeleştirildi. Edmund Kean'in, çalkantılı yaşamını, gelgitlerini, yükselişini ve düşüşünü anlatan "Aktör Kean"; 22 Kasım 2014, Cumartesi akşamı saat 20:30'da Tatavla SAHNE'de izlenebilir.

Tatavla SAHNE'de sahnelenecek oyunlara ait biletler, gişenin yanı sıra Biletix'ten temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tatavla Sahne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement