TAV Esenboğa'dan THK Üniversitesi Öğrencilerine Eğitim - Son Dakika
Güncel

TAV Esenboğa'dan THK Üniversitesi Öğrencilerine Eğitim

Esenboğa Havalimanı, Türk Hava Kurumu Üniversitesinin 'Havalimanı İşletmeciliği' yüksek lisans programı kapsamında eğitim alan öğrencileri ağırlıyor.

27.10.2014 15:55  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenboğa Havalimanı, Türk Hava Kurumu Üniversitesinin 'Havalimanı İşletmeciliği' yüksek lisans programı kapsamında eğitim alan öğrencileri ağırlıyor.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanında ilk ve tek ihtisas üniversitesi niteliği taşıyan Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THKÜ) tarafından düzenlenen 'Havalimanı İşletmeciliği' yüksek lisans programına 14 hafta boyunca ev sahipliği yapacak.

Programın ilk haftası, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer'in 'Havalimanı Yönetimi' başlığında verdiği ders ile başladı. Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu ve DHMİ Esenboğa Başmüdürü Selay Mürey'in de uygulamalı olarak derslere destek vereceği belirtildi.

Programla ilgili bilgi veren TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer, "'TAV Esenboğa Havalimanını eğitime açtık' sloganıyla, alanında uzman yöneticilerimiz ile birlikte, havacılık yüksek lisans öğrencileri için terminalimizin değişik bölümlerinde yer alan uygulama sahalarında gerçekleştiriyoruz. Uluslararası havacılık mevzuatlarına entegre bir biçimde ve koordinasyon içerisinde yönetilen, birçok işletmenin yer aldığı havalimanımızda öğrencilerimiz için bir nevi 'Havalimanı Yönetimi Simülasyonu' oluşturuyoruz. Uygulamalarımız ve eğitimlerimizin Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerine, havalimanı işletmeciliği alanındaki bilgi ve birikimlerini uluslararası ve ulusal düzeyde geliştirerek, havacılık sektöründe başarı elde edebilmeleri için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz" dedi.

THKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Havacılık İşletmeciliği Yüksek Lisans programına devam eden 33 öğrenci, Havacılıkta Ulusal ve Uluslararası Otoriteler, Terminal İşletmeciliği,  Uluslararası Havacılık Kuruluşları, Havalimanı Güvenlik Uygulamaları, Havalimanı Mevzuat ve Yapılanması, Organizasyon Yapısı, Operasyonel Koordinasyonlar, Elektrik ve Elektronik Sistemler, Anons, DGS, Uçuş Bilgi Sistemleri Mekanik Sistemler, Yer Hizmetleri Operasyonu gibi dersler alacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TAV Esenboğa'dan THK Üniversitesi Öğrencilerine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement