Tavşanlı'da "Ambalaj Atığı Toplama Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da "Ambalaj Atığı Toplama Yarışması"

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Çevre Şenliği'nde "Ambalaj Atığı Toplama Yarışması"na katılarak dereceye giren okullar ödüllendirildi.

08.10.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Çevre Şenliği'nde "Ambalaj Atığı Toplama Yarışması"na katılarak dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, belediye olarak her yıl ilçede "Çevre Şenliği" etkinliği yaptıklarını hatırlatarak,  bu kapsamda öğrenciler arasında "Ambalaj Atığı Toplama Yarışması" düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin amacına ulaştığını, okul çağındaki çocuklara çevre bilinci aşılanırken anne ve babaların da duyarlılık kazandığına işaret eden Güler, şöyle konuştu:

"Çevreyi korumak ve atıkları ekonomiye dönüştürmek adına yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tavşanlı'da geri dönüşüm konusunda ki sosyal etkinliklerimize okullarımızda büyük destek veriyor. Atık pil, ambalaj atığı gibi yarışmalar düzenleyerek okullarımızdaki çocuklarımızın geri dönüşüm çalışmalarına katılmaları sağlanıyor.  Bu tür etkinliklerde en büyük kazanım erken yaşta çevre bilinci ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı çevreye duyarlı hale gelen ailelerdir. Tüm okul idarecilerimize ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum." nebze olsun katkı sağlamış oluyoruz."

Ambalaj Atığı Toplama Yarışması'nda birinci olan Milli Egemenlik İlkokulu'na bilgisayar, ikinci olan Dağçemşe İlkokulu'na LED TV, üçüncü olan Süleyman Yılmaz Anaokulu'na yazıcı hediye olarak verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da 'Ambalaj Atığı Toplama Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement