Tayland'da 90 Milyon Hattın Sahibi Belli Değil - Son Dakika
Güncel

Tayland'da 90 Milyon Hattın Sahibi Belli Değil

Dha DIŞ HABER – Tayland'da 90 milyon hattın sahibi belli değil Tayland'da kullanıcısı belli olmayan tam 90 milyon GSM hattı bulunuyor.

21.01.2015 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER – Tayland'da 90 milyon hattın sahibi belli değil

Tayland'da kullanıcısı belli olmayan tam 90 milyon GSM hattı bulunuyor. Bunun sebebi çok ucuza bakkallarda bile satılan hatta bedavaya verilen hatlar ve bunların hiç bir kayıt yapılmadan hizmete açılması.

Tayland'da kontörlü hatlar alınırken hiç bir kimlik vb sorulmadan veriliyor. Sadece faturalı hatlar için kimlik bilgisi gerekiyor. Hatta öyle ki bazı marketlerde müşterilere bedavaya kontörlü hat verilebiliyor. Aktif hat sayısı 90 milyonu buluyor.

Tayland Ulusal Yayın ve İletişim Komisyonu (NBTC) genel sekreteri Thakorn Tanthasit yaptığı açıklamada 1 Şubat'ta başlayacak olan kayıt işlemlerinin 31 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirtti. Kayıt işlemleri Krungthai bankası ve Tesco Lotus, Big C ve 7-Eleven gibi market zincirlerinde yapılabilinecek.

90 milyon hattın kaydı için kullanıcılara sadece 6 aylık bir süre verildi. 1 Ağustos itibariyle kullanıcısı kayıt edilmemiş tüm hatlara verilen iletişim hizmeti durdurulacak. Bu işlemin güvenliği tehdit eden durumlarda telefonların kullanımını engellemek için bir adım olduğu ileri sürüldü. - Lotus

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tayland'da 90 Milyon Hattın Sahibi Belli Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement