Tayland'ta Cunta Eski Başbakanı Yinglak'ın Yurtdışı Yasağı Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

Tayland'ta Cunta Eski Başbakanı Yinglak'ın Yurtdışı Yasağı Kalkıyor

Tayland\'ta Cunta Eski Başbakanı Yinglak\'ın Yurtdışı Yasağı Kalkıyor

Tayland'ta darbe yönetimi, 23 Mayıs'tan bu yana ülkeyi terk etmesine izin verilmeyen Yinglak Şinavatra'nın yurtdışı çıkış yasağını kaldırma kararı aldı.

17.07.2014 15:12  Güncelleme: 16:01

Tayland'daki askeri yönetim, 23 Mayıs'ta yurtdışına seyahat yasağı getirdiği eski başbakan Yinglak Şinavatra'nın yasağını kaldırdı.

Yinglak'a, 22 Mayıs'ta yapılan darbeden bu yana ilk kez ülkeden çıkış izni veren ordunun sözcüsü Komutan Winthai Suvaree, Ulusal Barış ve Düzen Konseyi'nin (NCPO) Yinglak'ın Avrupa'ya gitmek üzere yaptığı yazılı talebini kabul ettiğini belirtti.

Eski Başbakanın, Fransa'da bulunan ve Tayland'ın eski başbakanlarından olan abisi Thaksin Şinavatra'nın 65. doğum günü partisine katılacağı düşünülüyor.

Tayland'daki siyasi kriz, Yinglak hükümetinin sürgündeki Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönmesini sağlayacak tasarıyı parlamentodan geçirmeye çalışması üzerine patlak vermişti.

Büyük çapta gösteriler üzerine 9 Aralık'ta parlamentoyu fesheden Yinglak, 2 Şubat'ta erken seçim kararı almıştı. Ancak, 7 ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin üzerine ordu 22 Mayıs'ta yönetime el koymuş ve Yinglak'ın da aralarında bulunduğu iktidar ve muhalefetten önemli 155 siyasetçiye 23 Mayıs'ta yurtdışına çıkış yasağı getirmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'ta Cunta Eski Başbakanı Yinglak'ın Yurtdışı Yasağı Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement