Tayland'da Tartışmalı Af Yasası - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Tartışmalı Af Yasası

Tayland\'da Tartışmalı Af Yasası

Eski Başbakan Taksin Şinavatra'yı da kapsayan tasarı Senato'ya takıldı Başbakan Yingluck Şinavatra, gelişmelere rağmen yoğunlaşarak süren gösterilere son verilmesini istedi

12.11.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra, eski Başbakan Taksin Şinavatra'ya af öngören, ancak Senato engeline takılan tasarıya yönelik sokak gösterilerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Siyasi suçlulara af öngören ve parlamentonun alt kanadından geçen tasarı dün Senato'dan geri çevrildi.

Gelişmelere rağmen başkent Bangkok'daki protesto gösterilerinin yoğunlaşarak sürdüğü ve hükümet karşıtı bir tepkiye dönüştüğü, hükümet yanlısı grupların ayrıca gösteri düzenlemesinin de şiddetin patlak vereceğine yönelik endişeleri artırdığı belirtildi.

Muhalefet liderlerinin yarın başlaması planlanan üç günlük genel grev çağrısının ardından yaptığı açıklamada "şiddet istemediklerini" belirten Başbakan Şinavatra, göstericilerden protestolarına son vermelerini ve sabırlı olmalarını istedi.

Askeri darbe ile 2006 yılında görevden uzaklaştırılan Taksin Şinavatra, görevini kötüye kullanmak ve yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunmuş ve 2 yıllık hapis cezasından kaçmak için 2008'de ülkeyi terk ederek sürgün hayatı yaşamaya başlamıştı.

Taksin Şinavatra'nın kardeşi Yingluck Şinavatra, başbakanlık görevine 2011 yazında getirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da Tartışmalı Af Yasası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement