Taze Balık" Yükü, Küçük Tekneli Balıkçıların Omuzlarında - Son Dakika
Güncel

Taze Balık" Yükü, Küçük Tekneli Balıkçıların Omuzlarında

Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için başlayan av yasağı, küçük tekneli balıkçıların yükünü arttırdı.

22.05.2016 13:18

Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için başlayan av yasağı, küçük tekneli balıkçıların yükünü arttırdı.

Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatifleri Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için 15 Nisan'da av yasağının başladığını ancak küçük tekne balıkçıları için av yasağı olmadığını, onların avlanmaya devam ettiklerini söyledi.

Balıkçı tezgahlarına taze balık yetiştirebilmek için küçük tekne balıkçılarının yoğun şekilde çalıştığını ifade eden Coşkunçay, "Tekirdağlı balıkçılar, vatandaşın taze balık talebini karşılamak için yoğun mesai harcıyor. Bir yandan hasar gören ağlarını onarıyorlar, bir yandan da hava şartları uygun olduğunda avlanıyorlar." dedi.

Tekirdağ'da balıkçılık yapan Hasan Erol da trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için denizlerde av yasağının başlamasının tezgahlarda taze balık olmayacağı anlamına gelmediğini aktardı.

Küçük tekne balıkçıları tarafından avlanan taze balıkları her gün tezgahlarında satışa sunduklarını dile getiren Erol, şunları kaydetti:

"Küçük teknelere avlanmak serbest olduğu için taze balık her zaman var. Vatandaşlar av yasağı nedeniyle balık olmayacağını, tezgahtaki balıkların dondurucudan çıktığını zannedebiliyorlar bazen. Bu yanlış. Özellikle Tekirdağ'da taze balık her zaman var. Barbunya, istavrit ve çinekop bile oluyor. Şu anda zaten sardalya mevsimi olduğu için yaz döneminde de balıkçılık oluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taze Balık' Yükü, Küçük Tekneli Balıkçıların Omuzlarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement