Tbd 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve Cıtex 2014 Ankara Bilişim Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Tbd 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve Cıtex 2014 Ankara Bilişim Fuarı

BTK Başkanı Acarer: "Kişisel veriler geleceğin ticareti üzerinde etkili olacağı için bu konu üzerinde konuşup belli politikaları belirlememiz gerekiyor" "Burada büyük fırsat var, kaçıracağımızdan endişe ediyorum.

06.11.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Kişisel veriler geleceğin ticareti üzerinde etkili olacağı için, bu konu üzerinde konuşup belli politikaları belirlememiz gerekiyor. Burada büyük fırsat var, kaçıracağımızdan endişe ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Bilişim Derneğinden (TBD) yapılan yazılı açıklamaya göre, TBD 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve CITEX 2014 Ankara Bilişim Fuarı'nın açılışında konuşan Acarer, açık veri konusunda kamuya ait verilerin paylaşılmasındaki fırsatın kaçırılmasından endişe ettiğini belirtti. BTK Başkanı Acarer, şunları kaydetti:

"Kurultayın dikkat çektiği önemli bir konu var, kamuya ait verilerin paylaşılması. Bu konu, AB komisyonunda da tartışılan bir konu. Kişisel veriler geleceğin ticareti üzerinde etkili olacağı için bu konu üzerinde konuşup belli politikaları belirlememiz gerekiyor. Burada büyük fırsat var, kaçıracağımızdan endişe ediyorum. Kişisel veriler geleceğin ticareti üzerinde çok etkili olacak. Konuya sadece kişisel verilerin korunması olarak bakılmaması gerektiğini düşünüyorum."

"Teknoloji firmaları sorumluluk almalı"

TBD Başkanı Turhan Menteş de teknoloji firmalarını teknoloji transferi ve üretimi için sorumluluk almaya davet etti. Türkiye'nin "dijital AB'yi" kaçırma lüksü olmadığına işaret eden Menteş, şöyle devam etti:

"AB ile Türkiye arasında Gümrük Birliği kalkabilir ama Türkiye'nin geleceği için dijital AB ile entegrasyonu kaçırma lüksü yok. AB'nin dijital ekonomisi gayrisafi yurtiçi hasılaya yüzde 5.7'lik bir artış olarak yansıyor. Bu rakam Türkiye için gözardı edilemez bir büyüklük anlamına geliyor."

- "4G'deki 4 tane G, geleceğin 4 halini temsil ediyor"

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bostan da "Gelecek Nesil İletişim Teknolojileri (4G/LTE) olacaktır" başlıklı konuşmasında, 4G teknolojisinin gelmesiyle hayatın her alanında büyük bir gelişim ve değişim yaşanacağını belirtti. Bostan, "4G'deki 4 tane G, geleceğin 4 halini temsil ediyor. Daha hızlı gelecek, daha zengin bir gelecek, daha dolu bir gelecek, daha iyi bir gelecek" ifadesini kullandı.

Son 5 yılda hızlı bir gelişim ve değişim yaşandığına dikkati çeken Bostan, şunları kaydetti:

"Cebimizdeki süper bilgisayarlar ve süper fotoğraf makineleri sayesinde yediklerimizi, gördüklerimizi, düşündüklerimizi herkesle sosyal medya aracılığıyla paylaşıyoruz. 2017'de dünyada tüketilen datanın yüzde 80'i video olacak. Akıllı televizyonlar data tüketmeye başladılar bile. Makineler arası iletişimin ve giyilebilir teknolojilerin devreye girmesiyle 2020 yılında 50 milyar nesne data alıp vermeye başlayacak ve dijital bilgi miktarı 35 trilyon gigabyte'a ulaşacak." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tbd 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve Cıtex 2014 Ankara Bilişim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement