Tbf Başkan Adayı Erdenay Açıklaması - Son Dakika
Spor

Tbf Başkan Adayı Erdenay Açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Adayı Harun Erdenay, "Kulüplerin gelirlerinin artırılmasına liglere isim sponsoru bularak başlayacağız ve bulduk da" dedi.

20.05.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Adayı Harun Erdenay, "Kulüplerin gelirlerinin artırılmasına liglere isim sponsoru bularak başlayacağız ve bulduk da" dedi.

Federasyonun 27 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan ve halen başkanlık görevini sürdüren Harun Erdenay, medya mensuplarıyla bir araya geldi. Erdenay, yönetim kurulu aday listesinde yer alan isimlerden Efe Aydan, Dinçer Çetintaş ve Akgün Altuğ'la birlikte Swissotel'de basınla sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Yeni dönemde başkanlığa talip olduğunu aktaran Erdenay, öncelikle şeffaf bir yönetim sergileyeceklerinin altını çizerek, "Lig Kurulu toplantılarını daha sık yapıp, takımların görüşlerine daha fazla saygı göstereceğiz. Sonuçta ligi kulüpler oynuyorlar ve kritik kararları da onların almalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Mutlaka gelirlerin artırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Erdenay, "Kulüplerin gelirlerinin artırılmasına, liglere isim sponsoru bularak başlayacağız ve bulduk da. Seneye isim sponsorları bulunan ligler olacak. Futboldaki model doğru. Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig kategorileri olacak. İsim sponsorluğu gelirlerini de kulüplere dağıtacağız."

Erdenay, TBF bütçesinin 70 milyon lira civarında olduğunu ve bu kurumun kar amaçlı çalışmadığını aktarırken, "Hepsini basketbol için harcıyoruz. Bütçede yer varsa lisans ve katılım bedellerinde kademeli olarak indirime gideceğiz. Yine 5. ve 6. yabancılar için astronomik lisans bedelleri var. Bunları aşağı çekeceğiz" şeklinde görüşlerini aktardı.

"Hakemliği profesyonel hale getireceğiz"

Harun Erdenay, basketbol hakemliğini profesyonel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de basketbol pastasının büyüdüğünü ancak hakemlerin aldığı payın küçük kaldığını anlatan Erdenay, "Dünyanın en güçlü federasyonlarından biriyiz ama hakemlerin payı THY Avrupa Ligi'yle veya NBA'le mukayese edildiğinde aşağıda. Hakemliği profesyonel hale getireceğiz. Bu şekilde onlar da kendilerine yatırım yapacaklar ve işlerine daha iyi konsantre olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Fahri olarak görevlerini sürdüren il temsilcilerini de profesyonel hale getirmek istediklerini aktaran Erdenay, yeni bir dış ilişkiler kurulu oluşturarak Avrupa Birliği (AB) fonlarının daha etkin kullanılmasını sağlamak istediklerini vurgularken, "AB fonlarından yararlanarak birtakım güzel işler yaptık. AB'nin sporla ilgili ciddi fonları var ve daha etkin yararlanabiliriz" şeklinde konuştu.

"Milli takımlarda hedef, olimpiyatlar"

Harun Erdenay, Erkek ve Kadın A Milli Basketbol Takımlarının olimpiyatlara katılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Olimpiyat hedefi için önlerinde ciddi organizasyonlar bulunduğunu anlatan Erdenay, "Özellikle son 10 yılda devlet yöneticileri spora büyük yatırımlar yapıyor. Olimpiyatlara katılım ise onların manevi olarak yatırımın karşılığını almaları anlamına geliyor. Kadın ve Erkek A Milli Takımlarımızın olimpiyatlara katılabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çünkü katılım halinde her iki takımımızın da madalya şansı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Basketbolu tüm paydaşlarıyla birlikte bir bütün halinde yöneleceklerinin altını çizen Erdenay, basketbol medyasının da işin içinde olacağını belirterek, "Basketbolun doğrularına birlikte karar vereceğiz. Babam bile istese, basketbolun doğruları neyi gerektiriyorsa, o yönde karar alacağız" diye konuştu.

Erdenay, federasyonun 14 ay sonra yeniden seçime gedeceğini hatırlatarak, "Uzun vadeli projelerden bahsetmenin de gerçekçi olmayacağını düşünüyorum. Ancak federasyon yeni bir yapıda olacak. Yeni genç profesyonel arkadaşlar aramıza katılacak. Çok değerli spor adamlarımız var, onlardan da yararlanmak istiyorum. Kapım herkese açık ve herkesin bilgisine ihtiyacımız var" diye görüşlerini aktardı.

"18 takımlı lige kulüpler karar verebilir"

Harun Erdenay, Türkiye Basketbol Ligi'nin artık 18 takımı kaldırabilecek güçte olduğu yönünde bazı takımların serzenişlerinin olduğunun aktarılması üzerine, şunları söyledi:

"Ligi kulüpler oynuyor. Böyle bir istek gelirse değerlendiririz. Eğer başkan seçilirsem ilk iş olarak toplantı yapacağım. Kulüpler bir arada karar alır ve 'bu ligi 18 takımla oynayacağız, fikstür sıkışacak ama razıyız' derlerse, biz de uygulamaya razı oluruz. Gerçi bu tip kararlar bir sene önceden alınır ama yapılmayacak iş değil. Bu uygulama, tüm takımların ortak kararıyla olabilir. Ben bu sıkışıklıkta 18 takım isteyeceklerini sanmıyorum."

"Arıboğan'la birlikte çalışmam"

Harun Erdenay, diğer başkan adayı Lutfi Arıboğan'ın seçimi kazanması durumunda, kendisiyle yine de çalışabileceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "İkimiz de aday olduk ve bir yarış içindeyiz. Burada seçimi kaybedip de yine federasyona dönmek düşünülemez. Seçimi kaybedersem, Lutfi Arıboğan'la çalışmam. Çünkü ben başkanlık için adaylığımı koydum" ifadelerini kullandı.

Arıboğan'la karşılıklı oynadıklarını ve Ülker'de menajerliğini yaptığını söyleyen Erdenay, "Uzun yıllar menajerliğimi yaptı. Hala görüşüyoruz. Arada çok fazla görüşemedik çünkü o futbola yöneldi ve ben basketbolda kaldım. Kendisi sevdiğim bir insandır" diye konuştu.

" Turgay Demirel'in devamı değilim"

Harun Erdenay, kendisiyle ilgili olarak, "Turgay Demirel'in devamı olacak" şeklinde eleştiriler geldiğini aktarırken, bunun doğru olmadığını söyledi.

"Turgay Demirel'in devamı değilim" diyen Erdenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuçta Turgay Demirel'in TBF'yi nereye getirdiğini seven sevmeyen herkes biliyor. Onun devamı olduğumuz söylenirken, kendisi kötü bir yönetici olarak gösteriliyor ve ben buna katılmıyorum. Türk basketbolunu iyi yerlere getirdi. Mutlaka hataları olmuştur. Ben yeni bir dönem başlatıyorum ve Harun Erdenay olarak geliyorum. Göreve hazır durumdayım. Kendi ekibimle ve kendi fikirlerime bu göreve talip oldum. Yönetimde birçok yeni arkadaş olacak. Basketbolu yönetecek tecrübeye ve bilgi birikimine sahip olduğumuzu düşünüyorum."

Öte yandan, Fenerbahçe Ülkerli milli oyuncu Emir Preldzic'in sakatlığı sonrası A Milli Takım'a yeni bir devşirme oyuncu katılıp katılmayacağı konusunda, "Preldzic'in yerine, ligde oynayan isimlerden biri olması konusunda başantrenörümüz Ergin Ataman'la görüş birliğine vardık. Hangi isim olacağını kararlaştırdığımızda paylaşacağız" şeklinde konuşan Erdenay, seçim tarihinin aynı zamanda doğum gününe denk gelmesiyle ilgili de "Herhalde çifte kutlama nasip olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tbf Başkan Adayı Erdenay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement