TBMM Önünde Balonlu Eylem - Son Dakika
Güncel

TBMM Önünde Balonlu Eylem

Meteoroloji çalışanlarının kaldırılan "havacılık tazminatı"nın yeniden verilmesini isteyen HAKSEN üyeleri, TBMM önünde düzenledikleri eylemde meteoroloji balonu uçurdu.

12.11.2014 16:58

Meteoroloji çalışanlarının kaldırılan "havacılık tazminatı"nın yeniden verilmesini talep eden Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyeleri, TBMM önünde eylem yapıp meteoroloji balonu uçurdu.

Meclis'in Dikmen kapısında toplanan sendika üyeleri, "Havacılık tazminatı havada kaldı", "DHMİ'ye var da bize yok mu?", "Havacılık tazminatı hakkımız, söke söke alırız" yazılı dövizler taşıdı.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, burada yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün, hava meydanlarında vermiş olduğu meteorolojik hizmetler karşılığında Eurocontrol teşkilatından tahsilat yaptığını ve 2005'ten itibaren personele bu tahsilatlardan "havacılık tazminatı" adı altında ödeme yapıldığını anlattı.

Daha sonra yapılan yasal düzenleme sonucu havacılık tazminatlarının kaldırıldığını ifade eden Çivi, haklarının iade edilmesini istedi.

Açıklamanın ardından, sendika üyeleri protesto amacıyla meteoroloji balonunu havaya bıraktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Önünde Balonlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement