Tdu İlkbahar Resepsiyonu Verdi - Son Dakika
Dünya

Tdu İlkbahar Resepsiyonu Verdi

Berlin- Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) ilkbaharı bir resepsiyonla karşıladı.

12.03.2013 17:24

Berlin- Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) ilkbaharı bir resepsiyonla karşıladı.

TDU'nun geleneksel hale gelen İlkbahar Resepsiyonu'na katılım yine yüksek oldu. Otel Esplanade'deki resepsiyon iş, siyaset dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini bir araya getirdi. Resepsiyona Berlin Parlamento Baskani Ralf Wieland, Berlin Ekonomi Teknoloji ve Arastirma Bakani Cornelia Yzer, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslioglu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen'in yanısıra çok sayıda milletvekili ve davetli katıldı.

İlkbahar resepsiyonunun açılış konuşmasını yapan TDU başkanı Remzi Kaplan, Berlin'in büyük bir metropol olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu yolda Türk kökenli işletmelerin de payı olduğunu söyledi. Berlin'de yaklaşık 10.000 Türk kökenli işletme olduğunu belirten Kaplan, bu işletmelerin yıllık cirosunun da 4 milyar euro civarında olduğunu ve onlar olmadan Berlin ekonomisinini düşünülemeyeceğinin altını çizdi.

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslioglu ise burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Almanya arasındaki yakın işbirliği olduğuna vurgu yaptı. Karslıoğlu son birkaç hafta içinde çok sayıda yüksek düzeyde karşılıklı ziyaretin gerçekleştiğini ve yine kısa zaman önce Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Berlin Parlamento Başkanı Ralf Wieland'da resepsiyonda yaptığı konuşmada Berlin'de işsizliğin kısmen de olsa azaldığını, ekonomisinin iyileşme yoluna girdiğini ve şehrin daha yaşanabilir hale geldiğini kaydetti. Wieland, Berlin'in ekonomik alanda yeniden kendine güvenini sağlamasında bu yeni özel sektör gücünün önemine vurgu yaptı.

Berlin Ekonomi Teknoloji ve Arastirma Bakani Cornelia Yzer ise, 9000 Türk işletmesinin Berlin şehri ve ekonomisi için bir zenginlik olduğunu söyledi. Yzer, Berlin'in bir endüstiriyel ekonomik güç olarak tekrar sahneye çıktığını ve sadece geçen sene 40.000 kişiye yeni istihdam sağladığını belirtti. Bakan Yzer, Berlin ekonomisine katkı sağlayan Türk işletmelere teşekkür ederken, Berlin'de yatırım yapmak ve yeni iş alanları oluşturmak isteyenlere kapılarının her zaman açık olduğunun altını çizdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tdu İlkbahar Resepsiyonu Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement